GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρειάζεται ενίσχυση της ΓΓ Ισότητας των Φύλων και όχι κατάργησή της, τονίζουν οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας

Την έμπρακτη απάντηση της τρικομματικής κυβέρνησης περιμένει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του υπουργεί...

Την έμπρακτη απάντηση της τρικομματικής κυβέρνησης περιμένει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του υπουργείου Εσωτερικών μετά την πρόταση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την κατάργηση της ΓΓ Ισότητας των Φύλων και την αντικατάστασή της από μία διεύθυνση Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών, περικόπτοντας περίπου το 80% των οργανικών μονάδων της.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓ Ισότητας των Φύλων, λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ, για ενδυνάμωση της Ισότητας των Φύλων, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ προτείνει στην κυβέρνηση αφενός να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και να της παρέχει επαρκείς ανθρώπινους, οικονομικούς και τεχνικούς πόρους, έτσι ώστε αυτή να μπορεί να συντονίζει και να εργάζεται αποτελεσματικά για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ένταξη της οπτικής της ισότητας των φύλων σε όλες τις πολιτικές, καθώς και να επανενεργοποιήσει την Εθνική Επιτροπή για την Ισότητα μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Προτείνει, αφετέρου, να παρέχει κατάρτιση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών στις γυναίκες και τους άνδρες, που εργάζονται στον εθνικό μηχανισμό για την πρόοδο των γυναικών.

1 σχόλιο

  1. Μπα υπαρχει και τετοιο στη χωρα που πειναει;
    ουστ κυφινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση