GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους Εγκαινιάστηκαν χθες από τις ισραηλινές αρχές γραμμές λεωφορείων που προορίζονται αποκλειστικά για τους ...

Λεωφορεία μόνο για Παλαιστίνιους
Εγκαινιάστηκαν χθες από τις ισραηλινές αρχές γραμμές λεωφορείων που προορίζονται αποκλειστικά για τους Παλαιστίνιους που εργάζονται στο Ισραήλ.
Απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων στο πλαίσιο ενός καθεστώτος «απαρτχάιντ». Σήμερα πάντως δύο από τα λεωφορεία αυτά πυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο αραβο-ισραηλινό χωριό Κφαρ Κασέμ.
Οι νέες γραμμές λεωφορείων συνδέουν το πέρασμα του Εϊάλ, κοντά στην Καλκιλίγια, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, με το Τελ Αβίβ και ετέθησαν σε λειτουργία έπειτα από διαμαρτυρίες εβραίων εποίκων οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από την κοινή χρήση των μέσων μεταφοράς με Παλαιστίνιους. Επικαλούνται τον κίνδυνο επιθέσεων.
Ο Ρον Νάχμαν, δήμαρχος του εβραϊκού οικισμού Αριελ, στη βόρεια Δυτική Οχθη, ο οποίος πλέον δεν ζει, είχε ζητήσει μέσω του Facebook τον περασμένο Νοέμβριο από τον ισραηλινό στρατό, την αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών να εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να επιβιβάζονται στα λεωφορεία που εξυπηρετούν τον οικισμό Αριελ.
Ο υπουργός Μεταφορών Ισραέλ Κατζ έδωσε οδηγίες, «ώστε οι Παλαιστίνιοι που εισέρχονται στο Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς στο Ισραήλ, περιλαμβανομένων και των γραμμών λεωφορείων της Ιουδαίας - Σαμάρειας (Δυτική Οχθη)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο απορρίπτει τις κατηγορίες για την εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων.
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση