GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Η Κύπρος πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της

Η κυπριακή κυβέρνηση "οφείλει τώρα να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της", δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού...

Η κυπριακή κυβέρνηση "οφείλει τώρα να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της", δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια των εργασιών οικονομικού συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή της προς την προσπάθεια άμβλυνσης του βάρους της φορολόγησης των καταθέσεων επί των μικρότερων καταθετών.
Υπενθυμίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει την συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτή η λύση "είναι βιώσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη" και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για μία "περισσότερο προοδευτική φορολόγηση" των τραπεζικών καταθέσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος επί των μικρότερων καταθετών.
Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος οφείλει να περιορίσει το μέγεθος του τραπεζικού της τομέα και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του. "Ο περιορισμός των τραπεζών στον προσήκον μέγεθός τους και η αναδιάρθρωσή τους με τάξη είναι ένα από τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας" του Σαββάτου επί του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, είπε. Η Κύπρος δεσμεύθηκε επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ξέπλυμα χρήματος.
Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της εισαγωγής "περισσότερο προοδευτικών ποσοστών" στην έκτακτη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, που πρέπει να αποφέρει 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: AΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑΥΤΟ Η ΧΑΜΟΥΡA O ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΤΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΕΕΕ .... ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ {ΜΑΓΚΕΣ}... ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ........ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ..

    ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕΕΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ …

    Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΕΕ!!! ΜΕ ΟΦ ΣΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΕΕ!!! ΕΝΩ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!! ΧΑΜΟΥΡΕΣ.....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΑΓΟΡΕΣ-ΓΙΑ 50 ΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ...ΠΑΤΡΕΛΕΑ ΕΧΟΥΜΕ ; ΝΑΙ ΑΡΑ !!!ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ...ΑΡΑ !!! ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΕΡΓΑΣΙΚΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Κ.Τ.Λ====ΜΙΓΗΡΙΑ.....ΔΙΑBΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..

    ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ...ΜΑΚΑΡΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΙ ..ΜΑΚΑΡΙΙΙΙΙΙΙ....

    ΜΠΟΥΝΤΖΟΥΚΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση