GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου καταναλωτή

Δικαιωμένη νιώθει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την οποία δικαιώνει γι...

Δικαιωμένη νιώθει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την οποία δικαιώνει για δεύτερη φορά υπερχρεωμένο καταναλωτή.
Με την απόφαση, όπως σημειώνει η ένωση καταναλωτών, το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμα φορά τις αιτήσεις, που κατέθεσαν οι τέσσερις τράπεζες και όλα όσα προέβαλαν αυτές, (προκειμένου να πείσουν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, να αποφασίσει για το συμφέρον τους). Κατάφερε ο δανειολήπτης, με την δικαστική απόφαση, να δικαιωθεί έναντι τεσσάρων τραπεζών, που κατέθεσαν (έκθεση έφεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου) εναντίον της υπαρ.189/2012 ,απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, με την οποία είχε γίνει "κούρεμα" στο χρέος του, της τάξης των 50.000 ευρώ. Χρωστούσε 61.719,23 ευρώ και με την απόφαση καλείται να πληρώσει μόνο 12.000 ευρώ εντός τετραετίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε τον δανειολήπτη, παρά τις διάφορες αιτιάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, περί απαραδέκτου αοριστίας κ.λ.π, και καθόρισε τις μηνιαίες επί μία τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες τράπεζες στο ποσό των 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για μια τετραετία καλείτο ο δανειζόμενος να καταβάλλει μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ.
Την απόφαση αυτή προσέβαλλαν οι πιστώτριες τράπεζες σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου) όπου και την δεύτερη φορά δικαιώθηκε ο δανειολήπτης.
Ο δανειολήπτης έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 34 ετών άγαμος, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν εποχιακός με ατομικό εισόδημα 11.043,19 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του οικία.
Διαμένει σε μισθωμένη οικία στο Ηράκλειο και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας Μercedes C 200, με έτος κυκλοφορίας το 2003 του οποίου η εμπορική αξία ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ.
Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε τέσσερις τράπεζες, με το χρέος του να ανέρχεται συνολικά σε 61.719,23, παρουσίασε δε μόνιμη αδυναμία να πληρώσει τις οφειλές του και προσέφυγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητώντας την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας το σχέδιο πρότασης ρύθμισης των οφειλών, δεν έγινε αποδεκτό από τις πιστώτριες τράπεζες.
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε τον δανειολήπτη, παρά τις διάφορες αιτιάσεις των πιστωτριών τραπεζών, περί απαραδέκτου αοριστίας κ.λ.π, και καθόρισε τις μηνιαίες επί μία τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες τράπεζες στο ποσό των 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για μια τετραετία καλείται ο δανειζόμενος να καταβάλλει μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ, πράγμα που θα συνεχιστεί και με την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση