GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ;..

Από τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη. Μετά το χθεσινό υπερθέαμα, σειρά έχουν άλλες δυο αναμετρήσεις με σαφώς λιγότερη «λάμψη» από χθες. Ο λόγ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.
Μετά το χθεσινό υπερθέαμα, σειρά έχουν άλλες δυο αναμετρήσεις με σαφώς λιγότερη «λάμψη» από χθες. Ο λόγος για το Γιουβέντους – Σέλτικ και το Παρί σεν Ζερμέν – Βαλένθια. Κι αν τα πράγματα στο Τορίνο είναι ξεκάθαρα, κρατήστε μια μικρή επιφύλαξη για τον αγώνα στο Parc des Princes.
Φέτος, η Παρί στοχεύει πολύ ψηλά, κι αυτό διότι έχει δυνατό διοικητικό background, αλλά και αρκετά καλό ρόστερ. Διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Λαβέτσι, Παστόρε, Ιμπραϊμοβιτς, Ματουιντί. Όλοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν πολύ ωραίες στιγμές στους Παριζιάνους. Παρόλα αυτά όμως, η Παρί δεν αποτελεί ακόμα την ομάδα φόβητρο, ούτε έχει το ειδικό βάρος της φανέλας για να κοντράρει τα μεγαθήρια της Ευρώπης.
Ο Βαλβέρδε από την άλλη, έχει εφαρμόσει καιρό τώρα τα τακτικά του «πιστεύω» στη Βαλένθια κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο Ισπανός έχει κατασταλάξει στο 4-2-3-1, με δυο καθαρόαιμους κόφτες και τρεις ποιοτικούς επιθετικογενείς χαφ πίσω από τον striker. Οι νυχτερίδες είναι μια ομάδα, η οποία πρεσάρει από ψηλά, στην πρώτη πάσα του αντιπάλου και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κλέβει μπάλες και να περνάει στην αντεπίθεση. Σήμερα, ο Σολδάδο κι η παρέα του θα τα παίξουν όλα για όλα για μια επική ανατροπή. Προσοχή! Δεν λέμε πως η Βαλένθια θα περάσει απόψε. Απλά σας προτείνουμε να κρατήσετε μια μικρή επιφύλαξη.
Αναφορικά με το άλλο ματς της βραδιάς, το σκορ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας στους Σκωτσέζους. Η μεγάλη κυρία φρόντισε να κόψει από νωρίς τα φτερά των καθολικών, καθώς το εμφατικό 0-3 του πρώτου παιχνιδιού δεν ανατρέπεται με κανέναν τρόπο. Παρόλα αυτά, αξίζει να ασχοληθούμε με τη Γιουβέντους, διότι αποτελεί την ήρεμη δύναμη του φετινού Champions League. Προσωπικά, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να την βλέπαμε ακόμα και στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Αντόνιο Κόντε έχει επαναφέρει το 3-5-2 και με αυτό πορεύεται. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα 3-5-1-1. Οι Κιελίνι, Μπαρτσάλι και Μπονούτσι είναι τα τρία στόπερ της Γιούβε και προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια μπροστά από τον Μπουφόν. Πελούζο και Λίχτσταϊνερ λειτουργούν σαν μπακ χαφ, παίζοντας πάνω σ’ όλη την πλευρά και συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη της ομάδας τους. Από κει και πέρα, η δύναμη της μεγάλης κυρίας είναι το κέντρο της. Ο Πίρλο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Γιουβέντους, καθώς από τα πόδια του εξαρτάται η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι Βιντάλ και Μαρκίζιο πλαισιώνουν τον έμπειρο Ιταλό χαφ, βοηθώντας στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά παράλληλα έχουν την ικανότητα να κάνουν μέτρα με τη μπάλα. Πιο μπροστά από την τριάδα του κέντρου βρίσκεται ο Τζιοβίνκο, ο οποίος δίνει ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι των Ιταλών. Είναι περιφερειακός επιθετικός και αποτελεί στήριγμα στον φορ της ομάδας, τον Βούτσινιτς. Ο Μαυροβούνιος αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, συνήθως με πλάτη στο τέρμα, μοιράζοντας τη μπάλα στο διαγώνιο τρέξιμο του Τζιοβίνκο.
Μην σας ξεγελάνε τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων, διότι και οι δυο αγώνες έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ας τους δώσουμε την σημασία που τους αξίζει λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση