GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΩΡΑ-Κύπρος: «Αν δεν συμφωνήσουμε, την Τρίτη χρεωκοπούμε»

Σε μια δραματική υπόδειξη προέβη πριν από λίγο, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανικός Δημητριάδης, τονίζοντας στην Επιτροπή ...

Σε μια δραματική υπόδειξη προέβη πριν από λίγο, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανικός Δημητριάδης, τονίζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής:
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία για πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τη Δευτέρα, την Τρίτη χρεωκοπούμε».
Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε στους βουλευτές σχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ σημείωσε:
«Αν προχωρήσει σε εξυγίανση η Λαϊκή Τράπεζα θα δεχτεί χρηματοδότηση ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση απομένουν άλλα 2,2 δισεκ. ευρώ».
Με εισηγήσεις τους, οι βουλευτές συμπλήρωσαν, ότι αυτά τα 2,2 δισεκ. ευρώ μπορούν να βρεθούν είτε από το Ταμείο Αλληλεγγύης είτε με κάποιο «μικρότερο κούρεμα».
Ωστόσο στο τραπέζι του Eurogroup δεν υπάρχει πλέον το θέμα του «κουρέματος» ενώ για να επανέλθει σε αυτό θα πρέπει να το ζητήσει εκ νέου το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.
Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρξει συμφωνία, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στη Λαϊκή Τράπεζα, αφού γίνει όμως ο διαχωρισμός σε «καλή» και «κακή».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι απόψεις των βουλευτών διίστανται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση