GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα ζητήσει ο Ρουπακιώτης από τον Σαμαρά

Με μοναδικό θέμα την κατάσταση στις φυλακές της χώρας και με «ατζέντα» τεσσάρων σημείων, προσέρχεται ο υπουργός της Δικαιοσύνης Αντώνης Ρ...

Με μοναδικό θέμα την κατάσταση στις φυλακές της χώρας και με «ατζέντα» τεσσάρων σημείων, προσέρχεται ο υπουργός της Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης θα περιγράψει στον Πρωθυπουργό την κατάσταση στις φυλακές , τα προβλήματα που υπάρχουν και τους νέους τρόπους δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.
Να σημειωθεί ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων κρατούμενων είναι ένας προς 300ους.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα συζητήσει την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, που η πρόσληψή τους είχε μεν εγκριθεί επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παν. Πικραμμένου, όταν ο κ. Ρουπακιώτης ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, αλλά στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών «πάγωσε» τις προσλήψεις.
Το δεύτερο αίτημα του κ. Ρουπακιώτη θα είναι 200 άτομα από τη διαδικασία της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να «περάσουν» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου, μετά από εκπαίδευση, να ενταχθούν στο προσωπικό των φυλακών.
Ακόμη, θα συζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης να χορηγηθούν στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ σε όλες τις σκοπιές των φυλακών να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια και να αντικατασταθούν οι λαμαρίνες που είναι στις σκοπιές (πυργίσκοι) των φυλακών με ατσάλι.
Να σημειωθεί ότι αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν σήμερα μόνο οι σκοπιές των φυλακών Κορυδαλλού.
Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης θα θέσει ζήτημα δημιουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας ή τη μετατροπή μιας από τις υπάρχουσες φυλακές σε υψίστης ασφαλείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση