GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν

«Η σημερινή συνάντηση Κορυφής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, των κυρίων Σαμαρά και Ερντογάν, γίνεται υπό το πλαίσιο ενός νεοφιλελ...

«Η σημερινή συνάντηση Κορυφής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, των κυρίων Σαμαρά και Ερντογάν, γίνεται υπό το πλαίσιο ενός νεοφιλελεύθερου περιβάλλοντος και όχι μόνο  που διέπει τις δύο χώρες, αφού όπως ενημέρωσε και η ελληνική κυβέρνηση βασικά θέματα των συζητήσεων είναι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Δυστυχώς οι σχέσεις αυτές δεν προσδιορίζονται από διακρατικές συμφωνίες που θέτουν τις βάσεις για την επωφελή και αμοιβαία στήριξη των δύο λαών, αντίθετα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εξετάζουν την μετατροπή μεγάλων περιοχών στις δύο χώρες (παράλια Τουρκίας και νησιά Αιγαίου) σε ζώνες ειδικής οικονομικής εκμετάλλευσης στη βάση της τουριστικής «ανάπτυξης» όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολέσουν βασικά συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, εξανεμίζοντας ταυτόχρονα τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δεδομένα, ιδιαίτερα οι νέοι και νέες θα μετατραπούν σε εργαζόμενους εντός μίας ειδικής οικονομικής ζώνης σε φτηνή εργασία στα πλαίσια ενός σύγχρονου δουλεμπορίου.
Σε ότι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να γνωρίζει και να επικαλείται το διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα η συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 που αποτελεί την μοναδική βάση διαπραγμάτευσης για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα  και η ειρήνη στην περιοχή.
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  επισημαίνει ότι οι 2 χώρες πρέπει να πάψουν να είναι «πελάτες» των μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, να προχωρήσουν τολμηρά στην αμοιβαία μείωση των τεράστιων κονδυλίων που δαπανούν γι’ αυτούς τους εξοπλισμούς σταματώντας την αιμορραγία της δημόσιας οικονομίας των λαών.
Η «νατοϊκή ομπρέλα» που επιβάλλει στις δύο χώρες αλόγιστα και απαράδεκτα να σπαταλούν κονδύλια για την αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων είναι η βάση συνεκμετάλλευσης των δύο λαών προς όφελος των ευρωατλαντιστών.
O ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βρίσκεται κατηγορηματικά αντίθετος στο δόγμα αυτό και παλεύει για την ειρήνη, την σταθερότητα, το διεθνές δίκαιο να αποτελούν τη βάση συνανάπτυξης των λαών της περιοχής».

1 σχόλιο

  1. Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλια Τσιπρα στο ιδρυμα Καραμανλη..
    Ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να μην μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    Οι κύριοι Λαφαζάνης και Μητρόπουλος μαζί με άλλους 9 που συντάχθηκαν με την άποψή τους ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα, όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Realnews, να μην μιλήσει χαρακτηρίζοντας «λάθος στρατηγικής να μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κάδρο με τη Ν.Δ. και να την διαχωρίζει σε καλή και κακή.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση