GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αλήθεια για την απρόσμενη επίσκεψη Νταλάρα στο Μαξίμου

Απρόσμενη συνάντηση είχε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, που ...

Απρόσμενη συνάντηση είχε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, που είχε οργανώσει το «κούρεμα» των ομολόγων (PSI) τον Μάρτιο του 2012 , τρεις μέρες μετά (22/3) τη θυελλώδη 8ωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του PSI, κατά την οποία αγόρευσαν 27 δικηγόροι. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του προσεχούς καλοκαιριού.
Είναι προφανές ότι... Η συνέχεια στο http://rizopoulospost.com/i-alitheia-gia-tin-aprosmeni-episkepsi-dalara-sto-maksimou/#ixzz2OkPhsNBI

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος είπε...
    ΠΆΡΕΤΕ ΤΏΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΣΑΣ.. ΌΣΟΙ ΑΚΌΜΑ ΈΧΕΤΕ...


    ΕΚΤΑΤΟ

    Ρώσικη φοροεπιδρομή σε γερμανικές ΜΚΟ....

    Οι φορολογικοί έλεγχοι των ρωσικών αρχών σε δύο ΜΚΟ συνδεμένες με τα κόμματα της γερμανικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Γερμανίας που διαμηνύει ότι η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις που έχουν ήδη πληγεί από την κρίση στην Κύπρο.

    Οι έλεγχοι εντάσσονται στη διευρυνόμενη και συνεχιζόμενη έρευνα που διεξάγει η Μόσχα σε ρωσικές και δυτικές ΜΚΟ με στόχο...
    να διαπιστωθεί αν οι οργανώσεις αυτές συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία.

    Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πιο στενός έλεγχος των ΜΚΟ είναι απαραίτητος για να εμποδιστεί η κατασκοπεία υπέρ ξένων κυβερνήσεων.

    Στο στόχαστρο των ερευνών αυτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) και το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ (FES).

    Το πρώτο συνδέεται με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ενώ το δεύτερο πρόσκειται στους Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τον δεύτερο τη τάξει της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για να του εκφράσει την "ανησυχία" του για τις ενέργειες των ρωσικών φορολογικών αρχών. "Η παρακώλυση της δραστηριότητας των γερμανικών ιδρυμάτων μπορεί να προκαλέσει χρόνια ζημιά στις διμερείς σχέσεις. Το αποσαφηνίσαμε αυτό στη ρωσική πλευρά", ανέφερε γερμανός διπλωμάτης στο περιοδικό Spiegel.

    Το CDU ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία του KAS στην Αγία Πετρούπολη, χαρακτηρίζοντας "εντελώς απαράδεκτη" την ενέργεια. "Τα πολιτικά ιδρύματα από τη Γερμανία συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη δημοκρατικών δομών, την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και την ενθάρρυνση της κοινωνίας των πολιτών", σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χέρμαν Γκρέχε. "Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν αμέσως την παρέμβασή τους στο έργο του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ", πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος του FES από το Βερολίνο δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τα γραφεία του ιδρύματος στη Μόσχα δέχτηκαν σήμερα άλλη μια επίσκεψη των φορολογικών επιθεωρητών, ωστόσο σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για "επιδρομή", αλλά για προκαθορισμένο ραντεβού. "Αναμένουμε ότι μετά από αυτούς τους ελέγχους θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε πλήρως τις δραστηριότητές μας στη Ρωσική Ομοσπονδία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

    Εφοριακοί και εισαγγελείς ερεύνησαν επίσης σήμερα τα γραφεία της οργάνωσης Memorial, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ χθες Δευτέρα είχαν ερευνηθεί και τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα.

    Πηγή:ΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά
    Κύπριοι βουλευτές καταγγέλλουν «ληστεία» από τους Έλληνες τραπεζίτες

    Ευθείες βολές εναντίον των επιχειρηματιών που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, εξαπολύουν κύπριοι βουλευτές. Μιλώντας στον κυπριακό Astra 92.8, ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για κλοπή των κυπριακών τραπεζών και κατήγγειλε ότι «ο Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια».

    Ο Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν «η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση...
    στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό».

    Όπως μεταδίδει επίσης ο ASTRA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί. Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.

    Υπενθυμίζεται ότι Αρχές της Κύπρου έχουν κατηγορήσει τον Βγενόπουλο ότι επί διοίκησής του δόθηκαν αμφιλεγόμενα δάνεια. Στη συνέχεια τον εξανάγκασαν να εγκαταλείψει την προεδρία της Marfin Bank την οποία ανέλαβε ο σημερινός υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Το παρασκήνιο των κινήσεων της Marfin είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο το πρακτορείο Reuters

    Μήπως λοιπόν η τραπεζική λεηλασία της Κύπρου από την Ελλάδα (και όχι μόνο από τη Γερμανία) εξηγεί καλύτερα την υποχωρητική στάση του Α.Σαμαρά; Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος έστησε την πολιτική του καριέρα με εθνικιστικές κορώνες για τα εθνικά θέματα, όφειλε να ανεβάσει τους τόνους, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, για να σώσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Το γεγονός ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι είναι απλώς νενέκος του Βερολίνου ή μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Μήπως δηλαδή είναι αυτό που ο Γκολντόνι αποκαλούσε… υπηρέτης δυο αφεντάδων.

    Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι βαθιά συνδεδεμένο με επιχειρηματίες και εφοπλιστές (βλ. Κρανιδιώτης – Μελισσανίδης). Μένει να δούμε αν και τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης παίζουν παρόμοιο παιχνίδι.

    Προβληματική όμως είναι η θέση και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλου ο οποίος διατηρούσε στην Κύπρο οικογενειακές καταθέσεις 650 χιλιάδων ευρώ.

    Προφανώς τίποτα δεν είναι παράνομο. Πόσο ηθικό είναι όμως να διαπραγματεύεσαι για το μέλλον μιας χώρας η οποία αποτελεί και προσωπικό σου κουμπαρά;

    Η υπόθεση πάντως φαίνεται να επιβεβαιώνει το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Twitter: Όποτε έχουμε χούντα στην Ελλάδα, εισβάλλουν στην Κύπρο. Μόνο που αυτή τη φορά η χούντα είναι τραπεζική.

    Άρης Χατζηστεφάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση