GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραπέτευσε όμηρος Ουκρανή δημοσιογράφος

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Άνχαρ Κότσνεβα, που είχε απαχθεί από αντάρτες στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο, κατάφερε να δραπετεύσει και βρίσκ...

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Άνχαρ Κότσνεβα, που είχε απαχθεί από αντάρτες στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο, κατάφερε να δραπετεύσει και βρίσκεται ήδη σε ασφαλές μέρος, στη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ανιψιός της, Ντμίτρι Ασταφούροφ, από το Κίεβο.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η Κότσνεβα είναι ελεύθερη αλλά δεν είχε στη διάθεσή του πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό. "Αναμένουμε να φτάσει στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δαμασκό αύριο", είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.
"Δραπέτευσε σήμερα το πρωί. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο για δυο-τρία λεπτά. Βρίσκεται στη Δαμασκό, κοντά σε ανθρώπους εμπιστοσύνης. Είναι σώα και αβλαβής", φέρεται να είπε ο Ασταφούροφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Η Κότσνεβα ζούσε στη Μόσχα και όταν πήγε στη Συρία συνεργαζόταν με διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως βοηθός και διερμηνέας, καθώς μιλάει άπταιστα αραβικά. Μετά την άφιξή της στη χώρα, είχε εμφανιστεί πολλές φορές στη συριακή τηλεόραση υπερασπιζόμενη το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με αποτέλεσμα να δεχτεί απειλές από τους αντάρτες, όπως υποστήριξε μία φίλη της. Απήχθη κοντά στην πόλη Χομς από μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Σύμφωνα με συγγενικά της πρόσωπα, οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή της, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την εκτελέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση