GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ:Κωμικοτραγικό δίδυμο Τσίπρας και Καμμένος

Συνεχίζονται τα πυρά της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Όπως αναφέρει η Συγγρού, σε ...

Συνεχίζονται τα πυρά της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει η Συγγρού, σε σχετικό non paper, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε-αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο- ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι "επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος", 'ο κ. Τσίπρας, το κόμμα και oι συνιστώσες του  (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞ.ΕΛ.), επιδίδονται σε δηλώσεις που εκτός από επικίνδυνες είναι γραμμένες από άσχετους με τα οικονομικά".
Επαναλαμβάνοντας τα όσα καταλόγιζε στην αξιωματική αντιπολίτευση σε χθεσινό non paper, η ΝΔ, τονίζει ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και "η συνιστώσα του, ο Πάνος Καμμένος" όπως χαρακτηρίζει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σήμερα εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup που – μεταξύ άλλων-  αναφέρουν ότι: «η Ελλάδα, όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει…  Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες…».Επαναφέρουν, αναφέρει η ΝΔ, παράλληλα τις "αστειότητες περί ELA από την Ελλάδα".
 Χαρακτηρίζοντας αθλιότητες τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ παραπέμπει στην ανακοίνωση-απάντησή της στην Κουμουνδούρου και τονίζει:
"Ας μας πουν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο Καμμένος, που αποτελούν πλέον ένα κωμικοτραγικό πολιτικό δίδυμο:  Αυτοί, χθες βράδυ, στη θέση του κ. Αναστασιάδη, θα έλεγαν ΟΧΙ; Θα οδηγούσαν την Κύπρο στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη;"
Και ας μας πουν και κάτι ακόμα, λένε στη Συγγρού:
"Τι θα έκαναν οι ίδιοι αν βρίσκονταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα; Θα μπλόκαραν την απόφαση που ψήφισε η ίδια η Κύπρος, οδηγώντας τη μαρτυρική Mεγαλόνησο στην καταστροφική χρεωκοπία; Και στα δύο αυτά ερωτήματα οφείλουν να απαντήσουν".

4 σχόλια

  1. Τι έγραφε ο Ισίδωρος Πόσδαγλης για το...κοινό νόμισμα, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία...τα χρέη, το "κούρεμα' και τα...πετρέλαια!

    Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

    Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί.

    Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

    Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

    Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

    Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

    Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, "ξεχασμένος" για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή", ο οποίος και το εκδίδει.

    Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

    Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.

    Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

    Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;

    Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Διαβάστε:

    Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

    "Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας.

    Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού.

    Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."


    Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
    "Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά".

    {Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω}

    "Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!

    Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!

    Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:

    "Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης.

    Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση." Μήπως σας θυμίζει κάτι;

    Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

    Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής!!!! Την άλλη βολά αναλυτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΞΕΚΟΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΙ!

    ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση