GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην τελική ευθεία για το τζαμί της Αθήνας

Στην τελική ευθεία με εντολή Σαμαρά, βρίσκεται η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Όπως αναφέρει με σημεριν...

Στην τελική ευθεία με εντολή Σαμαρά, βρίσκεται η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα οθωμανικά τζαμιά μ τους μιναρέδες. Το μόνο που απομένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στο Βοτανικό.
Ο κύβος, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα.
Πρόσφατα με επιστολή τους οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας και ειδικά η Ένωση Πακιστανών, τάχθηκαν κατά της παρέμβασης Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.
Σημειώνεται ότι κατά της ανέγερσης του τεμένους έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητεί να κηρυχθεί ο νόμος για την ανέγερση του τεμένους «όλως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός».
Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ. Τον σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη το οποίο έχει κατασκευάσει μερικά από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο. Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι’ αυτό  και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση