GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντάισελμπλουμ για την Κύπρο

«Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμεν...

«Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.
Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «θα κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο, θα ακούσουμε την αξιολόγηση της τρόικας και στη συνέχεια θα συζητήσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε».
Κληθείς να σχολιάσει πόσα χρήματα απαιτούνται για το κυπριακό πρόγραμμα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει καθώς όπως επισήμανε «πρέπει πρώτα να ακούσει αυτά που θα πουν οι θεσμοί που συμμετέχουν στην τρόικα».
Υπογράμμισε επίσης ότι έχει δύο στόχους: τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την επαναφορά της Κύπρου σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.
«Δεν είμαστε ευτυχείς που η Κύπρος χρειάζεται βοήθεια, αλλά περισσότερο δεν είναι ευτυχής η ίδια η Κύπρος. Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια καλή λύση», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι «στόχος είναι μια λύση που θα είναι διαρκής και βιώσιμη».
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Φρανς Βίκερς ανέφερ ότι «θα γίνει αποτίμηση σήμερα. Γνωρίζετε τις θέσεις της Ολλανδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση