GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό σχέδιο για την εξαγορά των κυπριακών υποκαταστημάτων

Έτοιμη δηλώνει η Αθήνα για την μεταβίβαση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών (CPB, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα) σε ελλ...

Έτοιμη δηλώνει η Αθήνα για την μεταβίβαση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών (CPB, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα) σε ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και περιμένει τις αποφάσεις της Λευκωσίας τις αμέσως επόμενες ώρες. Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν επεξεργαστεί σχέδιο και αναμένουν το πράσινο φως από τις κυπριακές αρχές ενώ ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα υποκαταστήματα.
«Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013 συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή» ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών αργά χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο πληροφοριών απά την Κύπρο ότι οι διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών έχουν ενστάσεις για την μεταβίβαση των υποκαταστημάτων τους στην Ελλάδα.
Με την ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι με απόφαση των κυπριακών αρχών τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο. Τραπεζικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι τα ΑΤΜ των τραπεζών αυτών εφοδιάζονται και θα λειτουργούν κανονικά και τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες.
Και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έσπευσε, από το Σάββατο, να καταστήσει σαφές ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση