GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά «Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη...

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά
«Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και προσθέτει:
«Για την επίτευξη αυτού του στόχου η ελληνική κυβέρνηση θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό. Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στην ευρύτερη περιοχή το λιμανιού του Πειραιά και οι αυτοαπασχολούμενοι με κλείσιμο μαγαζιών.
Η ικανοποίηση των σύγχρονων συνδυασμένων λαϊκών αναγκών για φθηνές, ασφαλείς, γρήγορες, ποιοτικές θαλάσσιες μεταφορές που να καλύπτουν το σύνολο της νησιωτικής χώρας, η φιλολαϊκή αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και των δυνατοτήτων που ανοίγει στο εξωτερικό εμπόριο απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτεί την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα λιμάνια, τα πλοία, όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα κρατικοποιήσει το εξωτερικό εμπόριο, θα οργανώσει τη παραγωγή με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Σε αυτές τις συνθήκες, ο αποκλειστικά κρατικός ενιαίος φορέας μεταφορών θα οργανώσει και τις ακτοπλοϊκές μεταφορές με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης με κατεύθυνση την αποδέσμευση απ' την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».


Κόμματα: ΚΚΕ Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση