GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup ως προς τη συμμετοχή των καταθετών στη χρηματοδότηση του πακέτου διάσωσης για την Κύ...

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup ως προς τη συμμετοχή των καταθετών στη χρηματοδότηση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο και την ελάφρυνση των μικροκαταθετών, έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη.
Σημειώνοντας, πως οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν συνιστούν κίνδυνο για τους καταθέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως πρόκειται για «ένα ιδιαίτερο κυπριακό πρόβλημα και θα εξετάσουμε αν μπορούμε να το λύσουμε κατά έναν τρόπο, ώστε για τους μικρούς καταθέτες να μην είναι μεγάλες οι επιπτώσεις».
Συγχρόνως, αναφερόμενος στην Αυστρία, επισήμανε πως στη χώρα υπάρχει σχετική νομοθεσία, στη βάση της οποίας το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις (ΣΣ μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ ανά κατάθεση, στην περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας) και πως αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση