GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απήγαγαν δημοσιογράφους στη Λιβύη

Μια ένοπλη ομάδα εισέβαλε στο κεντρικό κτίριο ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου στη Λιβύη, που πρόσκειται στους φιλελεύθερους, και απήγα...

Μια ένοπλη ομάδα εισέβαλε στο κεντρικό κτίριο ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου στη Λιβύη, που πρόσκειται στους φιλελεύθερους, και απήγαγε τον επικεφαλής του και τέσσερις δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα της βουλής.
«Ο ιδιοκτήτης του δικτύου Alassema TV, Τζομάα αλ Όστα καθώς και τέσσερις παρουσιαστές και δημοσιογράφοι της τηλεόρασης απήχθησαν από "αγνώστους"»,  ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.
Καταδίκασε επίσης την επίθεση και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να «αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να παρέμβει άμεσα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».
Ο Μοχάμεντ αλ Σάρκασι, παρουσιαστής του Alassema ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά, διηγήθηκε το περιστατικό στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Libya al-Ahrar. Είπε ότι «συνελήφθη μπροστά στην έδρα της τηλεόρασης από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως πρώην αντάρτες της Τρίπολης», διευκρινίζοντας ότι ήταν «πολύ εξοργισμένοι με το δίκτυο Alassema για την δημοσιογραφική του γραμμή».
Αφού τον ανέκριναν, «με άφησαν ελεύθερο με την προϋπόθεση να φύγω από την πρωτεύουσα», είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν η τύχη των συναδέλφων του.
‘Πολλοί άνθρωποι, μερικοί οπλισμένοι, εισέβαλαν νωρίς σήμερα το απόγευμα στην έδρα της Alassema TV. . . και μπήκαν μέσα από τα παράθυρα», μετέδωσε το δίκτυο Libya al-Ahrar.
Το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Lana αναφέρθηκε και αυτό στην εισβολή στο κτίριο της τηλεόρασης, η οποία προκάλεσε «τεράστιες ζημιές στα στούντιο»».
Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο της Alassema TV μετά την αποχώρηση των εισβολέων, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το δίκτυο Alassema TV είναι γνωστό ότι πρόσκειται στον φιλελεύθερο συνασπισμό του Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον Ιούλιο του 2012 μπροστά από τους ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση