GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Kappa Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Kappa Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,4% και η ΝΔ το 21,7%. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5% και το ΚΚΕ με 5,4%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν στο 4,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 4%.
Με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.



Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, 52,3% κρίνουν αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις, ενώ 52,2% είναι αρνητικοί απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 68,6%, πάντως, πιστεύουν πως μετά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την ίδια σκληρή διαπραγματευτική στάση.
Επιπλέον, 70,8% τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με 58,6% να εκτιμούν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση. Σε ποσοστό 42,3% τάσσονται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%.
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η Χρυσή Αυγή στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ότι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ το 40,4% τάσσεται υπέρ της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 45% κατά του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση