GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί συνεδρίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ...

Με τίτλο Περί συνεδρίου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., σύνεδροι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ υπογράφουν το παρακάτω κείμενο λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκλογη το...

Με τίτλο Περί συνεδρίου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., σύνεδροι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ υπογράφουν το παρακάτω κείμενο λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκλογη του νέου γραμματέα της νεολαίας παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου .

Στο κείμενό τους αναφέρουν:
Δέκα μέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ερχόμαστε ψύχραιμα να αποτυπώσουμε το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της οργάνωσης μας.
Θα μπορούσαμε σαφώς να αναλωθούμε σε μία ατέρμονη συνδικαλιστική συζήτηση περί σταυροδοσίας, οργάνων, ποσοστώσεων, αλλά το θεωρούμε μάταιο, ειδικά εάν αναλογιστούμε τη μηδενική πραγματική απήχηση μίας τέτοιας συζήτησης στην κοινωνία εκτός του κομματικού μηχανισμού.
Θέση μας είναι το άνοιγμα ενός διαλόγου σχετικά με το ρόλο και το στίγμα μιας πολιτικής νεολαίας, σε μία περίοδο κρίσης των πολιτικών θεσμών και ενίσχυσης των ακραίων φωνών λαϊκισμού και παραλογισμού.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί η Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο; μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια ανασύστασης του χώρους της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κέντρου; μπορεί να εκφράσει ένα σύγχρονο, επίκαιρο και ρεαλιστικό λόγο; και το κυριότερο: μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και πολιτικής συμμετοχής της νέας γενιάς;
Το στοίχημα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να είναι το πραγματικό της άνοιγμα στους νέους αυτής της χώρας. Όχι μόνο στην ανακύκλωση των ενεργών της μελών, όχι μόνο στα μέλη της Π.Α.Σ.Π.. Να μπορεί η οργάνωση μας να εκφράσει τους νέους άνεργους της χώρας, τους νέους επιστήμονες, τους νέους αγρότες, τους μαθητές, τους φαντάρους, τους μετανάστες.
Η σημερινή εικόνα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., με ευθύνη όλων μας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία οργάνωση άχρωμη, άοσμη, απολίτικη, στην οποία θα τσακωνόμαστε συνεχώς για ένα “αδειανό κοστούμι”.
Κάνοντας την αυτοκριτική μας, λέμε ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε άλλο στον πολιτικό αφανισμό της οργάνωσης μας. Εάν σκοπός όλων είναι η διατήρηση μιας οργάνωσης-σφραγίδας, πεδίο σύγκρουσης και αναπαραγωγής μηχανισμών με σκοπό την επίδειξη δύναμης στα συνέδρια δεν θέλουμε να έχουμε ρόλο.
Εάν επιθυμούν όλοι και αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, για μία δυναμική οργάνωση, αυτόνομη από μεταφερόμενα καραβάνια ψηφοφόρων και έτοιμη να κάνει ένα βήμα μπροστά, θα είμαστε παρόντες να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή.
Και στα του συνεδρίου;
Στη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, όταν γίνεται μια προσπάθεια ανάκαμψης και αναδιοργάνωσης του Κινήματος, είναι πολυτέλεια θεωρούμε, να κάνουμε συνδικαλισμό, να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και να έχουμε αποκλεισμούς. Στα πολιτικά κενά δίνουμε πολιτικές λύσεις. Σκοπός μας να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο.
Πηγή:egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση