GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ...

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διορ...

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη στην πλατεία του Δημαρχείου.
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
Blog: http://www.enpoarneas.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. Μακροπρόθεσμα μπορεί κάποιοι να έχουν επίδομα (ανεργίας)
    Στην αρχή, ένιωσα έκπληξη. Αναρωτήθηκα «είναι δυνατόν να έχουν τόσο θράσος;». Μετά, ήρθε η οργή.

    Γιατί πρόκειται για ένα γεγονός επαναλαμβανόμενο, πράγμα που δείχνει πρόθεση.

    Μιλώ για τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία που είναι αναθεωρημένες προς το χειρότερο, σε όλα τα βασικά μεγέθη.

    Αυτή η ενέργεια αμφισβητεί για μία ακόμη φορά τις προβλέψεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, αγνοώντας -ανάμεσα στα άλλα- ότι ο άνθρωπος έχει κληρονομικό χάρισμα στις αποτυχημένες προβλέψεις.

    Αυτό τον φθόνο τόσων ανθρώπων προς το πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, τον θεωρώ παράλογο, σχεδόν παθολογικό.

    Είναι δυνατόν «αυτοί», να ξέρουν καλύτερα από τον άνθρωπο που ως διευθυντής του ΙΟΒΕ είχε προβλέψει ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα ανέβαζε 15% την ανάπτυξη; Εντάξει, μπορεί η πρόβλεψη να μη βγήκε, συμβαίνουν αυτά, ιδίως όταν η οικονομική πραγματικότητα είναι κάτι πολύ πιο απείθαρχο από τους υπολογισμούς του, στα χαρτιά.

    Από τη στιγμή που οι αριθμητικές πράξεις στα χαρτιά του, δίνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, όποιος αρνείται να συμμορφωθεί με αυτά, είναι εχθρός της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας. Είτε είναι συνταξιούχος που βλέπει την άγρια πετσοκομένη σύνταξή του να μην επαρκεί για μία αξιοπρεπή διαβίωση, είτε είναι άρρωστος που δεν βρίσκει γιατρό και φάρμακα και επιπλέον δεν έχει και χρήματα για να πληρώσει, είτε είναι άνεργος και δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή τη δόση του στεγαστικού δανείου και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι, όλοι αυτοί αρνούνται πεισματικά να συμβάλλουν στην προσπάθεια εθνικής σωτηρίας.

    Μίας σωτηρίας που θα έχει απώλειες, βέβαια και στις οποίες θα περιλαμβάνονται όλοι αυτοί που αναφέρθηκαν, οι οποίοι αρνούνται να το κάνουν. Εξω από κάθε λογική. Τι θα πει «αρνούμαι να θυσιαστώ για να διασφαλίσω τα κέρδη του τραπεζίτη και του δανειστή;...Τα κέρδη του κεφαλαιούχου που θα αγοράσει δημόσια περιουσία σε εξευτελιστική τιμή;...Τα κέρδη του κεφαλαιούχου που θα του χαρίσουν υπηρεσίες κοινής ωφελείας και θα με χρεώνει 100% περισσότερο;».

    Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, με υπευθυνότητα, σε ανύποπτο χρόνο, είχε προειδοποιήσει ότι «με 585 ευρώ τον μήνα, δεν ζεις». Είχε βάλει τον πήχυ.

    Επιτέλους, όσοι βρίσκονται κάτω από τον πήχυ, δεν έχουν ψήγματα φιλότιμου για να ενταχθούν, αυτοβούλως, στη λίστα των απωλειών, για να σωθεί ο τόπος;

    Αυτή την περίοδο, με περισσότερους από 1,4 εκατ. ανέργους καταγεγραμμένους, για να δημιουργείς 100 χιλιάδες θέσεις ετησίως χρειάζεσαι ρυθμούς ανάπτυξης που θα φτάνουν εκείνους της Κίνας, πάνω από 7%.

    Ο κ. Στουρνάρας με την πολιτική στην οποία επιμένει, κινείται αντίστροφα. Σε ύφεση 7% πηγαίνει για να ανεβάσει το νούμερο των ανέργων και μετά να υποστηρίζει ότι «υπάρχει πρόοδος στους δείκτες».

    Για να το πούμε καθαρά, αυτό που η κυβέρνηση εννοεί ως «πολιτική αντιμετώπισης ανεργίας» είναι ένα επίδομα -στο ύψος του επιδόματος ανεργίας- για ορισμένο χρονικό διάστημα, από τα κοινοτικά κονδύλια. Αν και εφόσον μπορέσει να εξασφαλίσει όσα ελπίζει.

    Πρόκειται για μία πολιτική ελεημοσύνης, δηλαδή, με στόχο να περιοριστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

    Μετά θα αποφασιστεί και το μέλλον της ελληνικής επαρχίας της Γερμανίας. Μέχρι τότε θα πορευόμαστε, όσοι αντέξουμε, με ευχολόγια και δηλώσεις πολιτικής υπευθυνότητας στο μαξιλάρι μας, σαν και αυτή του μικρού εταίρου της τρικομματικής Φώτη Κουβέλη, που μας πληροφόρησε ότι «κανείς άνεργος δεν πρέπει να μείνει χωρίς ασφάλιση». Ο αρσιστερός ιδεολογικός του εξοπλισμός του επιτρέπει τέτοιες δηλώσεις, καίριες, σκληρές. Ανατρεπτικές. Της σοβαρότητας, φυσικά...

    Κατεβείτε στους δρόμους αυτόνομα χωρίς κομματικές ταυτότητες{όλοι είναι ΞΕ-πουλημένοι} ΈΧΟΥΜΕ ΠΌΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση