GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη για εκλογική νοθεία

Η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, μετά από προανακριτική εξέταση για τις εκλογές του 2009, άσκησε ποινική δίωξη για εκλογική νοθεία. Ποινική δ...

Η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, μετά από προανακριτική εξέταση για τις εκλογές του 2009, άσκησε ποινική δίωξη για εκλογική νοθεία.
Ποινική δίωξη σε βάρος δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης που τελούσε πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής στις βουλευτικές εκλογές του 2009 σε εκλογικό τμήμα της Σαμοθράκης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, με την κατηγορία της εκλογικής νοθείας.
Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο κατήγγειλε νοθεία στο αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Ιανουαρίου του 2009, καταγγέλλοντας πως καταλογίστηκαν σταυροί υπέρ δύο συνυποψήφιων του στο ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο αυτοί να προορίζονται για τους ίδιους. Η καταγγελία αφορούσε το 309 εκλογικό κέντρο της Σαμοθράκης ενώ αυτής ακολούθησε προανακριτική εξέταση.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, λόγω κόπωσης, υπέπεσε σε λάθη αναφορικά με την καταχώρηση της σταυροδοσίας υπέρ των δύο υποψηφίων βουλευτών στο αντίστοιχο βιβλίο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αντιστοιχία με τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Στον πρώτο εκ των δύο βουλευτών καταλογίστηκαν 17 επιπλέον ψήφοι, ενώ στο δεύτερο 15, οι οποίοι έπρεπε να αποδοθούν σε άλλους υποψήφιους βουλευτές του ίδιου κόμματος.
Στο πόρισμά της η Εισαγγελία Εφετών Θράκης κάνει λόγο για εκτεταμένες ανακρίβειες που δεν δικαιολογούνται από την κόπωση, ενώ παράλληλα καταλογίζεται δόλος στην πράξη αυτή της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής και έτσι ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της. «Οι αιτιάσεις περί κόπωσης είναι γενικόλογες» αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφαση της η Εισαγγελία, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «είναι απορίας άξιο πως η κόπωση της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής λειτούργησε διμερώς», καθώς λάθη καταγράφηκαν μόνο υπέρ των δύο αυτών υποψηφίων και όχι του συνόλου των υποψηφίων του ίδιου κόμματος.
Πηγή: ThrakiToday.com

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση