GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίσιμη συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής...

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της κυπριακής βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το νομοσχέδιο που αφορά στο "κoύρεμα" των κ...


Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της κυπριακής βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το νομοσχέδιο που αφορά στο "κoύρεμα" των καταθέσεων. Η επίμαχη ψηφοφορία αναμένεται τελικά να γίνει απόψε, παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μετάθεσή της την Τετάρτη. Οι περισσότεροι πάντως βουλευτές προσερχόμενοι στη βουλή έλεγαν ότι απόψε πρέπει να γίνει και συζήτηση και η ψηφοφορία και να μην υπάρξει αναβολή.
Την ίδια στιγμή, με δραματικούς τόνους μίλησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων.
Σε δηλώσεις του στη σουηδική τηλεόραση, τόνισε ότι η Βουλή, «θα τοποθετηθεί αρνητικά, διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αρνητικά αναμένεται να ταχθούν όλα τα κόμματα πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος αναμένεται να τηρήσει αποχή.
Την είδηση περί αποχής του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε και ο εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. Το νομοσχέδιο, παρά τις τροποποιήσεις του, θα καταψηφιστεί από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους.
Την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ. Είναι κλειστή η οδός Μαχμάτα Γκάντι, στην οποία βρίσκεται η Κυπριάκη Βουλή, ενώ οι πορείες διαμαρτυρίας θα καταλήξουν στην κάθετη λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος, μπροστά από το Αρχαιολογικό μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση