GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακλαμάνης:Η Ευρώπη δεν υπάρχει

"Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Είναι τελειωμένη ιστορία", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και την απ...

"Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Είναι τελειωμένη ιστορία", τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ  ο βουλευτής της ΝΔ είπε συγκεκριμένα: "… Σας είχα εξηγήσει το σκεπτικό μου γιατί εγώ δεν είχα ψηφίσει το ευρώ τον Μάιο του ’98 και σας είχα πει ότι η Ευρώπη, για την οποία τόσο αγωνίστηκε και η Ελλάδα να μπει, είχε τελειώσει. Τότε τα λέγαμε φραστικά, νομίζω ότι με τη προχθεσινή απόφαση μπήκε η σφραγίδα ότι η Ευρώπη δεν υπάρχει… Είναι τελειωμένη ιστορία."
O κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και εκτίμησε ότι θα υπάρξει τεράστια αποχή πανευρωπαϊκά και ότι θα ενισχυθούν "ακραίοι πολιτικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα κατέβουν με σύνθημα τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα στις Ευρωεκλογές"

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να μην την επηρεάζει η απόφαση του Εurogroup.
"Μιλάμε τώρα ότι σε καθεστώς καπιταλιστικό –για να μη μασάμε τα λόγια μας- δεν έχει σημασία η απόχρωση του καπιταλιστικού καθεστώτος… Γίνεται δήμευση των καταθέσεων δηλαδή του βασικού συστατικού. Πέραν του ότι βεβαίως και θεσμικά είναι τελείως παράνομο…", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:
"Εάν βγει «όχι» (στη κυπριακή Βουλή για τη πρόταση Εurogroup) και δείτε να υποχωρεί σε αρκετά σημεία –γιατί πλήρως δεν θα υποχωρήσει- η Ευρώπη, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον οι Κύπριοι ανοίγουν κα ένα δρόμο για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο, συμπεριλαμβανομένου του πώς πρέπει να φερθούμε και εμείς".


Κόμματα: ΝΔ Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση