GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ- Οι προτάσεις Τσίπρα για το φορολογικό

Για ένα φορολογικό σύστημα εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, έκανε λόγο ο...


Για ένα φορολογικό σύστημα εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με θέμα τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Αναφερόμενος στο γιατί φτάσαμε ως εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η σταθερή και διαχρονική μεροληψία της φορολογικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά ισχυρών, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της σημερινής κρίσης». Όπως εξήγησε «στη ρίζα του φορολογικού προβλήματος δεν βρίσκονται κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοτελείς επαγγελματίες, αλλά ένα σύστημα νόμιμης φοροαποφυγής, ή και ακόμη και φοροαπαλλαγής, στημένο επίτηδες για τους οικονομικά ισχυρούς».

«Στον πυρήνα της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρίσκεται ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και προπαντός πιο δίκαιο». Όπως είπε, μια εναλλακτική φορολογική πολιτική, πρέπει να εστιάζει στην αύξηση των εσόδων, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο ώστε να χρηματοδοτηθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των πολλών.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα δημιουργεί όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», καθώς και ότι «μόνο στη βάση αυτή, άλλωστε, μπορούν να συλλεχθούν έσοδα: δεν μπορείς να ζητάς από αυτούς που δεν έχουν».

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA



2 σχόλια

  1. Χρονομετρούσαν και παρακολουθούσαν τους αστυνομικούς; - Το μυστήριο με τα 4 σακίδια με εκρηκτικά σε 4 σημεία της
    - Ήθελαν να δουν από κοντά πόση ώρα χρειάζεται για την εκκένωση ενός κτιρίου
    - Τα σακίδια περιείχαν 200 με 300 γραμμάρια δυναμίτιδας
    - Ίσως να ήταν και ανάμεσα στον κόσμο οι τρομοκράτες
    - Ένα το τηλεφώνημα. Εγινε στις 09.30 και έκανε λόγο για βόμβες σε 4 σημεία

    Είναι ίσως από τα πιο περίεργα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο και εκτός από περίεργα είναι και εντυπωσιακά.

    Πάνο μου,,, μήπως θα μας εξηγήσει καλύτερα και Σύριζα τα ..πράγματα ο Καπετάν Στρατούλης και οι ..Αντάρτες των Σκουριών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθύνομαι σε πολιτικούς που έχουνε καρύδια:
    Μπορείτε να κάνετε κάτι για τον τόπο και όχι για το κόμμα σας;
    Αν ναι να αλλάξετε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και ορισμένους άλλους σημαντικούς νόμους που αφορούν την δημοκρατία και τα δικαιώματα του πολίτη και αυτοί οι νόμοι θα αλλάζουν μόνο με δημοψήφισμα, και όχι από την βρόμικη Βουλή σας, έχετε τα καρύδια να το κάνετε; Τότε μόνο θα έχετε προσφέρει κάτι στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση