GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στυλιανίδης:Ο δήμος του μέλλοντος

«Δεν βγήκαμε στην κορυφή του βουνού. Είμαστε ακόμα στην πλαγιά. Βέβαια τώρα βλέπουμε την κορυφή, ενώ πριν δεν βλέπαμε τίποτα». Αυτά ανέφε...

«Δεν βγήκαμε στην κορυφή του βουνού. Είμαστε ακόμα στην πλαγιά. Βέβαια τώρα βλέπουμε την κορυφή, ενώ πριν δεν βλέπαμε τίποτα». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στο πλαίσιο επίσκεψης σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων.
Ο κ. Στυλιανίδης νωρίτερα στο κτίριο της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Τρικάλων Κώστα Αγοραστό, αντιπεριφερειάρχες και με δημάρχους του νομού Τρικάλων όπου παρουσίασε την πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απαντώντας σε ερωτήσεις των αυτοδιοικητικών. Αναφερόμενος στο μοντέλο του νέου δήμου, υποστήριξε ότι στόχος είναι, όπως είπε, "να δημιουργήσουμε το νέο Δήμο του μέλλοντος με την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απεξάρτηση των Δήμων απ’ την κρατική χρηματοδότηση".
 Αυτό μπορεί να γίνει, διευκρίνισε, μόνο μέσα από τη σύσταση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας, το οποίο θα παρακολουθεί την εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων που θα διαμορφώνουν οι ίδιοι οι Δήμοι και την καλή εκτέλεση των προϋπολογισμών τους μέσα από τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας.
Αυτούς τους δύσκολους μήνες που μεσολάβησαν για την Ελλάδα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε, έδειξε το δρόμο της εξυγίανσης και σύντομα, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις είμαι βέβαιος ότι θα ανοίξει και το δρόμο της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. Αγωνιζόμαστε, συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Όλη η εθνική προσπάθεια σε αυτό αποσκοπεί, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν και νέες, κάνοντας λόγο για μια εθνική προσπάθεια, για την οποία όλοι αυτή τη στιγμή ματώνουμε προκειμένου να βγει γρήγορα η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να ξαναβρεί το βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε. Η δουλειά που έγινε και γίνεται αυτό το διάστημα για την ανασυγκρότηση των ελληνικών ΟΤΑ, η συμβολή τους στην Εθνική προσπάθεια και η εναρμόνισή τους στις απαιτήσεις της νέας εποχής αναγνωρίστηκαν και αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν παρέλειψε να τονίσει ο αρμόδιος Υπουργός μιλώντας για ελπίδα και αυτοπεποίθηση.
 Πλέον, οι ΟΤΑ, υπογράμμισε επίσης ο υπουργός μπορούν μέσα από νέα ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα επιτυγχάνοντας έσοδα. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρέπει πρέπει να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τα Κοινωνικά Δίκτυα των Δήμων που διεξάγουν πρωταγωνιστικά τον πόλεμο κατά της φτώχειας
Μιλώντας για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας υποστήριξε ότι δεν είναι εύκολο ούτε για εμάς, ούτε για τους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά.
Τέτοιου μεγέθους οικονομική κρίση, με την οποία καλούμαστε να αναμετρηθούμε, δεν έχει αντιμετωπίσει καμιά γενιά μετά το πόλεμο, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζοντας ωστόσο, πως η Ελλάδα  ήδη έχει ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία
την Ευρώπη, ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας, δουλεύει για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στόχος δεν είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά κυρίαρχα οι επόμενες γενιές, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και έκανε λόγο για μια κοινωνική οικονομία της αγοράς που θα γεννά ευημερία για όλους και όχι για λίγους και σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, δικαιοσύνης και ισότητας ευκαιριών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Μουρούτηηη...

    Σίμοοο...

    Φαήλεεε...

    Πτωχέεε...

    ΑΠΟ ΜΑΓΓΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    Και να πάρετε μαζί σας και τον άεργο, μη έχοντα ούτε ένσημο, βουτηρομπεμπέ, "Πολιτική Άνοιξη" επαυλο-κτήτη της Κηφισιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση