GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Προάγγελος" αλτσχάιμερ τα αγχωτικά επαγγέλματα

Μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν αλτσχάιμερ, αντιμετωπίζουν, όσοι ασκούν αγχώδη επαγγέλματα, σύμφωνα με σουηδική έρευνα. Σύμφωνα με την βρετα...

Μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν αλτσχάιμερ, αντιμετωπίζουν, όσοι ασκούν αγχώδη επαγγέλματα, σύμφωνα με σουηδική έρευνα.
Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ "Daily Mail", ερευνητές του πανεπιστημίου Umea, προειδοποιούν, ότι τα επαγγέλματα που μας "ανεβάζουν την πίεση", απορυθμίζουν την εγκεφαλική λειτουργία αυξάνοντας τις πιθανότητες εκδήλωσης διαφόρων μορφών άνοιας, όπως Αλτσχάιμερ.
Οι Σουηδοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνα σε τρωκτικά διαπίστωσαν ότι, όσα απ' αυτά είχαν υψηλά επίπεδα άγχους , είχαν στον οργανισμό τους υψηλές ποσότητες πρωτεινών , γνωστών ως "βήτα αμυλοειδή".
"Οι πρωτείνες αυτές προκαλούν δυσλειτουργία στις συνάψεις του εγκεφάλου γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης", επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής, Σίμον Ρίντλει.
Οι επιστήμονες, πάντως, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι, για να κρατήσουμε το μυαλό μας σε εγρήγορση, θα πρέπει να βρισκόμαστε στο... γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση