GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σισέ: Θα φορέσω ξανά την πράσινη φανέλα

Σισέ: Θα φορέσω ξανά την πράσινη φανέλα Την ευκαιρία να επισκεφτεί την Ελλάδα εκμεταλλευόμενος τη διακοπή στο πρωτάθλημα του Κατάρ, &quo...

Σισέ: Θα φορέσω ξανά την πράσινη φανέλα
Την ευκαιρία να επισκεφτεί την Ελλάδα εκμεταλλευόμενος τη διακοπή στο πρωτάθλημα του Κατάρ, "άρπαξε" ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται στην Αθήνα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "paoworld.gr" μίλησε για τον Παναθηναϊκό, για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στους "πράσινους" αλλά για την μέχρι τώρα εμπειρία του με τη φανέλα της Αλ Γκαράφα.
Η συνέντευξη του Τζιμπρίλ Σισέ:
Τζιμπρίλ, επιστροφή στην Ελλάδα έστω και για λίγο. Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις σε γνώριμα μέρη και συναντάς και πάλι καλούς σου φίλους;
«Είναι πολύ ωραία που επέστρεψα στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα και για να σου πω την αλήθεια μου έρχονται στην σκέψη πολύ ωραίες αναμνήσεις από τα χρόνια που πέρασα στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό. Πάντα θεωρώ πως είναι πολύ καλό για εμένα να επιστρέφω στην Ελλάδα».
Μετά την επιστροφή σου στο αγγλικό πρωτάθλημα και την QPR, γύρισες σελίδα και πήρες την απόφαση να πας στο Κατάρ. Πως είναι τα πράγματα εκεί;
«Στο Κατάρ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από την Ευρώπη. Τελείως διαφορετικά από όσα είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Διαφορετική νοοτροπία, διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική κουλτούρα. Και στον πολιτισμό αλλά και στον αθλητισμό. Οι άνθρωποι εκεί αγαπούν το ποδόσφαιρο και της ομάδες τους, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πηγαίνουν στο γήπεδο. Συνήθως παίζουμε σε άδεια γήπεδα. Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με ότι γίνεται στην Ευρώπη. Και φυσικά απ’ όλο αυτό είναι κάπως δύσκολο για έναν παίκτη σαν εμένα που έρχεται από την ευρωπαϊκή κουλτούρα να βρει το κίνητρο που ψάχνει για να παίξει ποδόσφαιρο. Πλέον νομίζω ότι έχω προσαρμοστεί πλήρως και είναι πιο εύκολα».
Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εκεί σε σχέση με όλα όσα είχες συνηθίσει τόσα χρόνια στην Ευρώπη;
«Υπάρχουν πολλές διαφορές στο ποδόσφαιρο εκεί σε σχέση με εδώ. Η κυριότερη για εμένα είναι η ταχύτητα και η ένταση. Εκεί όλα είναι λίγο πιο… κάτω από ότι στην Ευρώπη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες. Το επίπεδο, όμως, δεν είναι το ίδιο».
Τζιμπρίλ πριν από λίγο καιρό έφτασες πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Ελλάδα για… μόνιμη εγκατάσταση και να φορέσει και πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού. Τι έγινε τελικά και δεν προχώρησε η μεταγραφή;
«Ναι είναι αλήθεια ότι πριν από λίγο καιρό έφτασα πολύ κοντά στο να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες ήταν εκείνες που δεν επέτρεψαν στο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Αλλά ίσως να μην ήταν και η καταλληλότερη στιγμή να γίνει αυτή η μεταγραφή. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να έρθω στην ομάδα από την αρχή και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί κάτι καινούριο. Θεωρώ πως αυτό θα είναι καλύτερο για όλους. Θα είναι καλύτερα από το να ερχόμουνα στην μέση της σεζόν. Είναι μεγάλο το ρίσκο κάποιες φορές».
Είναι γνωστό σε όλους πως έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο. Τι είναι ο Παναθηναϊκός για εσένα;
«Έχω κερδίσει πολλούς τίτλους παίζοντας σε πολλές ομάδες της Ευρώπης, όμως τα συναισθήματα που τρέφω γι αυτήν την ομάδα και οι αναμνήσεις που έχω από τον Παναθηναϊκό δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Είναι μοναδικά αισθήματα. Η σχέση που έχω με τους οπαδούς είναι πολύ σπάνια για αθλητή και κόσμο. Είναι δύσκολο να βρεις μια τέτοια αγάπη μεταξύ ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή και του κόσμου μιας ομάδας. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση μου μαζί τους. Και ξέρω πως έτσι είναι και από την δική τους πλευρά».
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει και πάλι να σε δει με το τριφύλλι και το «9» στην πλάτη και να φωνάξει το «Οε οε οε οε Τζιμπρίλ Σισε». Θα έχει την ευκαιρία; Θα επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;
«Όλοι ξέρουν τι αισθάνομαι για τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουν πόσο πολύ αγαπάω την ομάδα και πόσο πολύ αγαπάω τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το έχω πει πολλές φορές και έχει αποδειχθεί. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Από την πλευρά μου μπορείς να θεωρείς δεδομένη την επιθυμία μου να επιστρέψω στον σύλλογο. Νομίζω ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά. Ναι, νομίζω ότι θα έρθει η στιγμή που θα παίξω και πάλι για τον Παναθηναϊκό φορώντας την πράσινη φανέλα».
Τι έχεις να θυμάσαι πιο έντονα από την καριέρα σου στην Ελλάδα; Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου;
«Όσο έπαιξα στον Παναθηναϊκό δεν είχα άσχημες στιγμές. Αν εξαιρέσουμε βέβαια εκείνο το παιχνίδι στο «Γ.Καραισκάκης». Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από τον Παναθηναϊκό. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την υποδοχή που μου επεφύλαξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όταν ήρθα στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που ζούσα. Ήταν κάτι πολύ… μεγάλο και σπουδαίο για εμένα. Ήταν απίστευτο. Η επικοινωνία που είχα με τον κόσμο της ομάδας από την πρώτη κιόλας στιγμή που έφτασα στην Αθήνα. Η υποδοχή αυτή ήταν μοναδική. Μετά από αυτό ήμουνα απίστευτα ενθουσιασμένος και σίγουρος για την απόφασή μου να έρθω εδώ. Το μόνο που σκεφτόμουνα ήταν να ξεκινήσουν οι αγώνες για να μπορέσω να τους δω και στο γήπεδο. Ήθελα με τον δικό μου τρόπο να τους ανταποδώσω την αγάπη που μου έδωσαν με τον δικό μου τρόπο».
Από την ημέρα που έφυγες από την ομάδα έχεις κάνει πολλές αναφορές στον Παναθηναϊκό μέσω των socialmedia αλλά και μέσω των δηλώσεών σου. Ενημερώνεσαι ακόμα για τα πάντα γύρω από τον Παναθηναϊκό;
«Μαθαίνω συνεχώς τα νέα του Παναθηναϊκού. Μπορεί να μην είμαι εδώ, πλέον, αλλά ενημερώνομαι συνεχώς για τα νέα της ομάδας. Είχα και μία πάρα πολύ καλή συζήτηση με τον κύριο Αλαφούζο. Η αλήθεια είναι πως έκανε τα πάντα για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση και να επιστρέψω στην ομάδα και το σέβομαι αυτό πραγματικά και τον ευχαριστώ. Μαθαίνω τα πάντα. Για τις μεταγραφές, για τις αλλαγές των προπονητών. Με «πονάει» αυτό που συμβαίνει, αλλά αυτά είναι στο ποδόσφαιρο. Αυτήν την χρονιά πρέπει να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Και να ξεκινήσουμε από την καλύτερη βάση για του χρόνου. Ακόμα ανήκω στην ομάδα. Μια φορά Παναθηναϊκός, πάντα Παναθηναϊκός».
Εκτός από το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ σε είχαμε δει πολλές φορές και στο κλειστό του μπάσκετ. Τώρα δεν θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά την νέα ομάδα του «τριφυλλιού».
«Ήθελα να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα της ομάδας αλλά το πρόγραμμα δεν μου έδωσε την δυνατότητα. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές και στο μπάσκετ. Συμβαίνουν αυτά. Κλείνουν κάποιοι κύκλοι, ανοίγουν κάποιοι άλλοι… Ελπίζω όταν επιστρέψω στον Παναθηναϊκό να έχουμε βάλει ένα ακόμα αστέρι την φανέλα. Το 7ο!».
Έχεις πάρει τίτλους, έχεις παίξει με την Εθνική ομάδα, ήσουν συμπαίκτης με κορυφαίους παίκτες του παγκοσμίου στερεώματος, έχεις βάλει γκολ σε… όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Τι όνειρα έχεις ακόμα που έχουν μείνει ανεκπλήρωτα;
«Έχω πολλά όνειρα ακόμα. Είμαι πολύ μικρός ακόμα. Είμαι μόλις 31 και έχω πολλά όνειρα. Θέλω να κερδίσω πολλούς τίτλους ακόμα και να βάλω πολλά, πολλά, γκολ!».
Μιας και η κουβέντα για την καριέρα σου. Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι συμπαίκτες που είχες στην πορεία σου πριν έρθεις στον Παναθηναϊκό;
«Οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχα στην καριέρα μου ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν στην Εθνική Γαλλίας και ο Στίβεν Τζέραρντ με την Λίβερπουλ. Εκεί κέρδισα 3 τίτλους, τους πρώτους μεγάλους μου τίτλους. Ιδιαίτερες στιγμές για εμένα».
Ο Τζιμπρίλ Σισέ όμως δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστής. Κάνει και πολλά άλλα πράγματα.
«Αλήθεια είναι αυτό προσπαθώ να μένω απασχολημένος. Πάνω απ’ όλα είναι το ποδόσφαιρο, αλλά πάντα προσπαθώ να βρίσκω κάτι για να γεμίζω τον ελεύθερο χρόνο μου. Έχω ξεκινήσει και σχεδιάζω την δική μου σειρά ρούχων, την «Mr Lenoir», ενώ παράλληλα δημιουργώ και παίζω μουσική. Όμως σου ξαναλέω πως πάνω απ ‘όλα είναι το ποδόσφαιρο».
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση