GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καυτά ερωτήματα στον Στουρνάρα για την Κύπρο...

Βροχή ερωτήσεων δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας και από τον ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομ...

Βροχή ερωτήσεων δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας και από τον ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τις οποίες ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Νικολόπουλος ρώτησε τον κ. Στουρνάρα ποια ήταν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Eurogroup και τι άλλαξε, αν άλλαξε, μετά την τηλεδιάσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης, ζήτησε να μάθει γιατί η ελληνική πλευρά δέχτηκε το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι μέχρι 100.000 ευρώ.
"O υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, δήλωσε δημοσίως ότι επιλέχθηκε η λιγότερο οδυνηρή λύση. Έχει αναλογιστεί τι μήνυμα έστελνε εκείνη την ώρα στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών και ότι ήταν απολύτως πιθανό να ξεκινήσει νέα, μεγάλη εκροή καταθέσεων και από τις ελληνικές τράπεζες; Επιπροσθέτως, αντιλαμβάνεται ότι έστειλε ένα μήνυμα στο εσωτερικό της Κύπρου, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα το βράδυ της Τρίτης, μετά την ψηφοφορία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δηλαδή, η Ελλάδα στηρίζει τις αποφάσεις της Κύπρου; Γνώριζε ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις αυτές εκ των προτέρων και συμφωνούσε;", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών απέχουν παρασάγγας από τις σχετικές δηλώσεις των κ.κ.Βενιζέλου και Κουβέλη.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ρώτησε τον κ. Στουρνάρα, εάν μετά το μεγάλο «όχι» της Κύπρου, "η ελληνική κυβέρνηση εκτιμάει ότι ανοίγουν νέα περιθώρια διαπραγμάτευσης για αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής", εάν θα "επιδιώξει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί, έστω και εκ των υστέρων, την συγκυρία για να ελαφρύνει τους πολίτες και να μην επιβάλλει νέα υφεσιακά μέτρα" και σε ποιες ενέργεις θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση "για την ισχυροποίηση ενός υπερεθνικού μετώπου που θα βάλει τέλος στα σκληρά μέτρα ύφεσης και λιτότητας". Τελος, διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση προτίθεται να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο κορυφής, "για συνολική αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κρίσης στα προηγούμενα 3,5 χρόνια και για συνολική επαναχάραξη στρατηγικών και πολιτικών που απέτυχαν, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση