GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πάπας θέλει απλή τελετή ενθρόνισης

Στις 8:45 σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδος, πρόκειται να ξεκινήσει η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου. Ο ίδιος ο ποντίφικας, όμως, θέλησε...

Στις 8:45 σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδος, πρόκειται να ξεκινήσει η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου. Ο ίδιος ο ποντίφικας, όμως, θέλησε να καταστήσει σαφές, διαμέσου του εκπροσώπου τύπου του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι, ότι «αυτή την φορά δεν θα πρέπει, στην πραγματικότητα, να γίνεται λόγος για ενθρόνιση, διότι δεν υπάρχει βασιλιάς».
Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για την «έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου».
Στις 9:45 ώρα Ελλάδος ο διακοσιοστός εξηκοστός τέταρτος ποντίφικας πρόκειται να χαιρετήσει από κοντά τους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, από το ειδικό όχημα Papamobile, το παπικό τζίπ. Στην συνέχεια, θα μεταβεί στα σπήλαια του Βατικανού, για να τιμήσει και να προσευχηθεί πάνω από τον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Ο Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο θα συνοδεύεται από τέσσερις, τουλάχιστον, ουνίτες επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας.
«Πρόκειται για φόρο τιμής στην χριστιανική παράδοση της Ανατολής», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ως καθολικός αρχιεπίσκοπος Αργεντινής, ο Βεργκόλιο, τελούσε, άλλωστε, και χρέη επισκόπου για τους ουνίτες πιστούς.
Η κυρίως τελετή, θα ξεκινήσει στις 9:30 τοπική ώρα, 10.30 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι απλή, αλλά με σεβασμό στην παράδοση. Κατά την επιθυμία και τις οδηγίες του αργεντινού ποντίφικα, τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που έχουν επιλεγεί, αυτή την φορά, θα ψάλλουν μόνον στα ελληνικά, και όχι στα λατινικά.
Μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί και ως πράξη ευγενείας και ουσιαστικής αδελφοσύνης προς την Ορθοδοξία, δεδομένης και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η ομιλία του πάπα Φραγκίσκου, έχει γραφτεί στα ιταλικά και υπάρχει η πιθανότητα, όπως συνέβη και τις περασμένες ημέρες, να προσθέσει, αυθόρμητα, ο ποντίφικας και φράσεις εκτός γραπτού κειμένου. Την λειτουργία, μεταξύ των άλλων ,πρόκειται να ψάλει η χορωδία της Καπέλα Σιστίνα.
Από χθες το απόγευμα όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου έχει πεζοδρομηθεί προσωρινά, ενώ οι αστυνομικοί και καραμπινιέροι που εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφαλή ολοκλήρωση της τελετής, ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες.

2 σχόλια

  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΕΙΣΚΙΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΥΑΛΑΝΕ ΠΝΕΥΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

    ΠΝΕΥ-ΜΑ....ΣΑΣΝ ΤΑ Α-ΧΑΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ..ΑΕΡΑ ...ΑΕΡΑ ...ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ..ΕΛΑΤΕ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να απαιτήσουν φόρο επί των πωλήσεων στην Σοφοκλέους
    Τα δημοσιονομικά προβλήματα της ΕΛΛΑΔΑΣ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σοφοκλέους δεν πληρώνει φόρους.
    Ενώ εργαζόμενες οικογένειες πληρώνουν κατά μέσο όρο 23% σε φόρο επί των πωλήσεων για τις ανάγκες της ζωής, η Σοφοκλέους δεν καταβάλλη φόρο για ένα ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των
    145 Δισεκατομυριων
    σε παράγωγα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, μετοχές, ομόλογα και άλλους τίτλους στο χρηματιστήριο τις ΕΛΛΑΔΟΣ . 1% φόρος επί των πωλήσεων σε αυτόν τον κύκλο εργασιών,λύνει σε μεγάλο βαθμό το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης.

    Σας ζητάμε να βάλετε στην Σοφοκλέους φόρο επί των πωλήσεων ξεκάθαρα στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση