GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Εμπιστευόμαστε την Λαγκάρντ

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να περιβάλει με την εμπιστοσύνη του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ», δήλωσε εκπρόσ...

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να περιβάλει με την εμπιστοσύνη του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ», δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.
Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η πρόσφατη έρευνα των γαλλικών αρχών στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.
«Το διοικητικό συμβούλιο (που εκπροσωπεί τις 188 χώρες-μέλη του ΔΝΤ) ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή, συμπεριλαμβανομένων και των πρόσφατων εξελίξεων, και συνεχίζει να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες της γενικής διευθύντριας να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», είπε ο Τζέρι Ράις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Στις 20 Μαρτίου αστυνομικοί ερεύνησαν την κατοικία της Λαγκάρντ στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την απόφαση που είχε λάβει η νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ το 2008, όταν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, να παραπέμψει στη διαιτησία την αντιδικία μεταξύ του Ταπί και της Credit Lyonnais για την πώληση της εταιρείας Adidas.
Με τη διαδικασία αυτή ο Ταπί βγήκε ωφελημένος αφού έλαβε αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, υπενθυμίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται ακόμη από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση