GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με Βενέδικτο

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' συναντήθηκε σήμερα με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο. Ο Πάπας...

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' συναντήθηκε σήμερα με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.
Ο Πάπας έφτασε με ελικόπτερο και τον υποδέχθηκε ο Βενέδικτος με μια ζεστή αγκαλιά, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Στη συνέχεια έφτασαν στα διαμερίσματα και απομονώθηκαν στο περεκκλήσι για να πρoσευχηθούν οι δυο τους. Εκεί ο επίτιμος πάπας του πρόσφερε την τιμιτική θέση, αλλά εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς του ότι "Είμαστε αδέρφια" και τον προσκάλεσε να καθίσουν μαζί και να προσευχηθούν.

Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.
Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντιφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.
Ο Διευθυντής Τύπου της Αγίας Έδρας αποκάλυψε ότι ο Φραγκίσκος Α' χάρισε στον προκατοχό του και μια εικόνα της Παναγίας.
Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνομιλούν. Την ημέρα της εκλογής του είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά.
Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, τέλος, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελλο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση