GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν αντιδρά στην φαρμακευτική αγωγή ο Πρωτόπαπας

Οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και η σύντροφός του Τόμας Πρωτόπαπα παραμένουν στο πλευρό του στην σκληρή μάχη που δίνει ο ηθοποιός για τη ζ...

Οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και η σύντροφός του Τόμας Πρωτόπαπα παραμένουν στο πλευρό του στην σκληρή μάχη που δίνει ο ηθοποιός για τη ζωή του. Αμετάβλητη παραμένει για 12η ημέρα η κλινική του εικόνα με κάθε 24ωρο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την κατάσταση της υγείας του.Καταβεβλημένοι οι δυο γονείς έχουν αφήσει όλες τους τις ελπίδες σε ένα θαύμα. Η ιατρική γνωμάτευση των γιατρών του εξωτερικού, που είδαν τις εξετάσεις του 25χρονου Τόμας, μιλούσε άλλωστε για μια πολύ δύσκολη ιατρική περίπτωση.
Όπως δήλωσε ο θείος του Τόμας, Γιώργος Πρωτόπαπας στο FTHIS και στη Μαίρη Παλιαλέξη : "Οι βλάβες είναι μεγάλες μας είπαν οι ξένοι γιατροί. Τους προβλημάτισε ιδιαίτερα η πολύ αυξημένη πίεση του εγκεφάλου που παρέμενε για πολλές ημέρες υψηλή. Τα τελευταία 24ωρα υποχώρησε, που είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά παρά τις διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές, δεν αντιδρά ο οργανισμός του. Δεν ήρθε αυτό που περίμεναν οι γιατροί. Από σήμερα ξεκινά να του χορηγείται άλλη φαρμακευτική αγωγή. Αν δεν αντιδράσει ο εγκέφαλος δεν υπάρχει ιατρικός δρόμος. Είναι μόνο στα χέρια του Τόμας και στα χέρια του Θεού η τύχη του. Υπάρχει ελπίδα. Αλλά σε βάθος χρόνου και μόνο αν αντιδράσει σε κάποια από τις αγωγές. Η αγωνία με κάθε νέα φαρμακευτική αγωγή είναι να δώσει ο εγκέφαλος του έστω ένα σήμα. Αυτό το σήμα μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί γι αυτό και οι γιατροί δεν έχουν από κάπου να πιαστούν. Γι αυτό και αλλάζουν συνέχεια θεραπείες για να του προκαλέσουν ερέθισμα".

Ο οργανισμός του Τόμας, δεν ανταποκρίθηκε ούτε σήμερα στη φαρμακευτική αγωγή, που του χορηγείται από τους γιατρούς του ΚΑΤ από την Τρίτη με αποτέλεσμα η κρανιακή πίεση να παραμένει υψηλή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι γιατροί θα περιμένουν μέχρι και αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου για να αποφασίσουν ποια εναλλακτική αγωγή μπορούν να ακολουθήσουν.
Όλοι προσεύχονται για ένα ιατρικό θαύμα και ελπίζουν παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του, που επισημάνθηκε και από τους γιατρούς του εξωτερικού ο Τόμας να βγει νικητής. Η οικογένεια του ηθοποιού ανέφερε στο περιοδικό ΕΓΩ:
"Οι Άγγλοι γιατροί για παράδειγμα, έχουν συναντήσει μόνο δέκα περιπτώσεις με τόσο υψηλή κρανιακή πίεση, στα 80, όπως είχε ο Τόμας. Υποστηρίζεται μηχανικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη σωματική κάκωση. Φορούσε ζώνη άλλωστε και το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν συνθλίβη. Αλλά όλη η ζημιά έγινε στο κεφάλι. Με διπλό εγκεφαλικό χτύπημα έτσι όπως πετάχτηκε το αυτοκίνητο και προσέκρουσε στο τοιχείο της Αττικής Οδού".
Αυτό που δίνει κουράγιο πλέον στους δύο εξαντλημένους γονείς του Τόμας είναι η αγάπη και τα μηνύματα συμπαράστασης του απλού κόσμου, που επισκέπτεται καθημερινά το νοσοκομείο για να τους δώσουν ελπίδα μέσα από τα δικά τους περιστατικά που κατάφεραν να ξεπεράσουν.

Πηγή: Fthis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση