GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΔΩΝΗΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη. O   Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της αγωνιστικής. Λειψό μεν, αλλά ντέρμπι. Και το α...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

O  Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της αγωνιστικής. Λειψό μεν, αλλά ντέρμπι. Και το αποκαλώ «λειψό», διότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ ταυτόχρονα η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στην Σούπερ Λιγκ, η οποία μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό άμεσα, αλλά και μελλοντικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια θα είναι η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ και από τους διαιτητές. Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ενδέχεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι από τις σουίτες του φαληρικού γηπέδου, έχει κάνει δυναμική είσοδο στα «εξωγηπεδικά» κι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Η υπόθεση «Σαλπιγγίδη» ήταν μια πρώτης τάξεως νίκη κι ένα απλό παράδειγμα των παραπάνω.
Ας περάσουμε στους φιλοξενούμενους και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Φαίνεται πως ο Δώνης δεν μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και στο πιο δύσκολο ματς του πρωταθλήματος- λόγω έδρας και αντιπάλου- επαναφέρει το 4-4-2. Η επιλογή του αυτή είναι κωμικοτραγική. Πλην του Κάτσε, δεν υπάρχει παίχτης από τη μέση και μπροστά που να μπορεί να μαρκάρει. Ο Λόρενς, ο οποίος θα αγωνιστεί σαν δεύτερος χαφ, ναι μεν ξέρει να χειρίζεται σωστά τη μπάλα και να μοιράζει σωστά το παιχνίδι, αλλά αμυντικά αφήνει κενά λόγω της σωματοδομής του. Από κει και πέρα, οι Καμαρά, Ολίσε, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης θα προσπαθήσουν να πιέσουν στην πρώτη πάσα του Ολυμπιακού, αλλά από πίσω τους ακολουθεί το χάος. Για πόσους θα πρέπει να τρέχει ο Κάτσε;
Ποδόσφαιρο είναι και μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή. Οι επιλογές του Δώνη όμως είναι εγκληματικές ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Γι’ αυτό κι εμείς τα τονίζουμε αυτά πριν το ματς, βασιζόμενοι στην ποδοσφαιρική λογική.
Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ επιμένει στο 4-3-3 με τους Μανιάτη, Φέισα και τον Φουστέρ στη θέση του Μασάντο. Ο Ισπανός γνωρίζει πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν τρανταχτές αδυναμίες στη μεσαία γραμμή, γι’ αυτό προσπαθεί να γεμίσει το κέντρο του. Αν δούμε ξεχωριστά τον κάθε χαφ, θα μας πιάσει μελαγχολία. Ο Μανιάτης είναι σκιά του εαυτού του και το μόνο που του έχει απομείνει είναι μερικά καλά τρεξίματα. Ο Φέισα είναι από τους πιο αναιμικούς χαφ του πρωταθλήματος και προστατεύεται από τα επικριτικά σχόλια μόνο και μόνο επειδή αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Τέλος, ο Φουστέρ, λόγω αγωνιστικής απουσίας, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον Φουστέρ της περσινής περιόδου. Από κει και πέρα, οι Βλαχοδήμος, Αμπντούν και Τζιμπούρ θα στελεχώσουν την επιθετική τριάδα.
Παρατηρώντας συνολικά την αναμέτρηση, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός, παρά το ελλιπές κέντρο που διαθέτει, θα κερδίσει τις μάχες της μεσαίας γραμμής. Επιπλέον, τα άκρα του Ολυμπιακού, με τους Βλαχοδήμο και Αμπντούν να υπερτερούν κατά πολύ των μπακ του ΠΑΟΚ, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι απαράδεκτο για τον Δώνη να μην ντουμπλάρει τα μπακ του. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ελπίζει στην καλή επιθετική του γραμμή και στην πίεση που θα ασκήσει στους αμυντικούς των Ερυθρολεύκων, με σκοπό τα κλεψίματα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι πολύ πιθανό να συμβεί με τον Αβραάμ στην βασική 11άδα, καθώς ο έλληνας στόπερ φαίνεται τελείως ανέτοιμος μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση