GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγνωστοι οργανισμοί στη λίμνη Βοστόκ

Η έρευνα των δειγμάτων ύδατος, που ελήφθησαν το Μάιο του 2012 από την λίμνη της Ανταρκτικής Βοστόκ, έδειξε ότι διαβιούν σ’ αυτά βακτήρια ...

Η έρευνα των δειγμάτων ύδατος, που ελήφθησαν το Μάιο του 2012 από την λίμνη της Ανταρκτικής Βοστόκ, έδειξε ότι διαβιούν σ’ αυτά βακτήρια τα οποία δεν μπορούν να καταταγούν σε καμία από τις γνωστές υποκατηγορίες βακτηρίων.
Το Μάιο το πλοίο «Ακαδημαϊκός Φιόντοροφ» θα μεταφέρει δείγματα νερού της λίμνης, που πάγωσε πρόσφατα, η έρευνα του οποίου θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ελέγξουν τα συμπεράσματά τους. Η λίμνη Βοστόκ είναι η μεγαλύτερη στην Ανταρκτική.
Πρόκειται για ένα μοναδικό υδάτινο σύστημα, που είναι καλυμμένο από πάγο πάχους τεσσάρων χιλιομέτρων και έχει απομονωθεί από την ατμόσφαιρα της Γης για εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στα δείγματα, που έχουν ληφθεί από αυτήν, οι επιστήμονες θα κατορθώσουν να μάθουν πώς μεταβαλλόταν το κλίμα τις τελευταίες χιλιετίες.
ΠΗΓΗ:ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση