GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντυμένος παπάς το έσκασε ο Κυριακίδης

Ντυμένος παπάς και με ιδιωτική πτήση το έσκασε για την Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) ο Πέτρος Κυριακίδης, ο άλλοτε πανίσχυρος...

Ντυμένος παπάς και με ιδιωτική πτήση το έσκασε για την Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) ο Πέτρος Κυριακίδης, ο άλλοτε πανίσχυρος συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ήταν Πέμπτη μεσημέρι προς απόγευμα, στις 13 Δεκεμβρίου 2012, όταν αιφνιδιαστικά άνδρες της Αστυνομίας εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λ.Λαυρεντιάδη ο οποίος δεν ειδοποιήθηκε και συνελήφθη με τα χρήματα στο χέρι, περίπου 700.000 ευρώ. Δεν συνέβη το ίδιο όμως με τον Πέτρο Κυριακίδη, για τον οποίο το ένταλμα δεν εκτελέστηκε αμέσως αλλά την επόμενη.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται έγκυρη νομική πηγή, εκείνος ειδοποιημένος για την επικείμενη σύλληψή είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο, με τη συνοδεία μάλιστα άλλων δύο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς ) ντυμένος παπάς...
Το σχέδιο πτήσης, αναφέρει η εφημερίδα, που δόθηκε ήταν για τα Ιεροσόλυμα, αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν. Οι ίδιες πηγές λένε, σημειώνεται στο δημοσιεύμα, ότι στο μικρό κρατίδιο, όπου ο όμιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική επενδυτική τράπεζα, ο Π. Κυριακίδης διέθετε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκ. ευρώ. Έγινε, λοιπόν, ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και χρημάτων. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα αλλά στη Λατινική Αμερική.

1 σχόλιο

  1. Ο Πέτρος Κυριακίδης (ο βιβλιοπώλης που έγινε εκδότης) είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Λαυρεντιάδη. Ο βιβλιοπώλης που τον στήριξε όπως λέει όταν έμεινε ορφανός, έγινε ξαφνικά επιχειρηματίας. Όχι μόνο είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών Λαυρεντιάδη, αλλά φαίνεται να έχει αγοράσει μετοχές από τουλάχιστον 20 Μέσα Ενημέρωσης.
    Αγόρασε λοιπόν ποσοστά από το ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, τον όμιλο Αλαφούζου, τις εκδόσεις Λιβάνη, το VETO του Τριανταφυλλόπουλου, το ΠΟΝΤΙΚΙ του Δελατόλα φίλου και κουμπάρου του Ρουσόπουλου την εποχή που κυβερνούσε )

    Παρότι ήξερε τη συνταγή της επιτυχίας, δεν μπορούσε ίσως να περιμένει πως όταν σκοντάψει, οι πρώτοι που θα περάσουν από πάνω του είναι όσοι ευεργέτησε, υπακούοντας απλώς στον νόμο της επιβίωσης που συνοδεύει όλους.
    Κυρίως τα θηρία των δημοσυντήρητων ΜΜΕ …

    Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα κανένας επιχειρηματίας δεν ανακάλυψε μόνος την υπεξαίρεση ή την αυθαιρεσία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση