GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες

Να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 5.500 απασχολούμενων στα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ...

Να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 5.500 απασχολούμενων στα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ζητούν από την κυβέρνηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Στρατούλης, Τσουκαλάς, Καφαντάρη) σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.
Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες, αλλά δεν έχει αναφέρει σε καμία δήλωσή του τους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ρωτούν τους δύο υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλιστούν οι 5.500 θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η ερώτηση:
 απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών. Οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαρασμό τρεις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους.
Στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες, η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική και απασχολούν 5.500 εργαζόμενους. Πέραν των υπολοίπων εξελίξεων, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτών των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες, αλλά δεν έχει αναφέρει σε καμία δήλωσή του τους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους.
Επειδή, η Κυβέρνηση πρέπει να έρθει προ των ευθυνών της, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων των Κυπριακών τραπεζών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στα πλαίσια διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.
Επειδή, 5.500 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται μετέωροι λόγω των εγκληματικών αποφάσεων του Eurogroup.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλιστούν οι 5.500 θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα;".

1 σχόλιο

  1. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση