GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήρε ο,τι του άξιζε...

Από τον  JohnnyK . Τα λάθη είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν μαθαίνεις από αυτά. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συμβαίνει στην περίπτωση το...

Από τον .

Τα λάθη είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν μαθαίνεις από αυτά. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος με ένα ακόμη black out στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κατάφερε να χαρίσει στη Μάλαγα ένα «δικό» του παιχνίδι. Οι πράσινοι έμειναν χωρίς πόντο στα πέντε τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το γεγονός και να σκοράρουν 11 αναπάντητους πόντους για τη νίκη. Μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός γνωρίζει την ήττα από την έτερη ισπανική ομάδα του ομίλου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Το μεγάλο πρόβλημα των πρασίνων για άλλη μια φορά ήταν η επίθεση. Τα ποσοστά στα δίποντα ήταν εξαιρετικά χαμηλά (μόλις 33%) απέναντι σε μια ομάδα που δεν φημίζεται για τις αμυντικές της ικανότητες. Το ποσοστό αυτό ήταν απόρροια της μέτριας κυκλοφορίας στην επίθεση και της έλλειψης δημιουργικότητας, καθώς μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτό τον τομέα. Ανεξαρτήτως όμως του ποσοστού, ο καταμερισμός των επιθέσεων για ακόμη μια φορά ήταν λανθασμένος: 30 δίποντα και 24 τρίποντα. Έχει καταντήσει κουραστικό να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός εξαρτάται σε υπερβολικό βαθμό από τα σουτ τριών πόντων και πολλές φορές δίνει την εντύπωση πως δεν έχει εναλλακτικό τρόπο επίθεσης. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός πως η ομάδα που διαθέτει μια από τις ποιοτικότερες τετράδες ψηλών στη διοργάνωση αρνείται να την εκμεταλλευτεί. Μάλλον ο Αργύρης Πεδουλάκης πιστεύει πως θα «μεγαλώσει» αγωνιστικά την ομάδα του με σουτ 3 πόντων, τη στιγμή που δεν διαθέτει πλέον κλασσικό σουτέρ.
Αμυντικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλός σε γενικές γραμμές. Περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τους αιφνιδιασμούς, όμως όπως και στον πρώτο αγώνα δεν κατάφερε να περιορίσει τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Vazquez κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες, ενώ ο Luca Zoric έκανε τεράστια ζημιά. Η αμυντική επίδοση των 66 πόντων είναι μεν καλή, οφείλεται δε εν πολλοίς στην αστοχία των παικτών της Μάλαγα. Ασχέτως αν στα τελευταία λεπτά ο Williams ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, οι Ανδαλουσιανοί σχεδόν έσπασαν τα καλάθια στα σουτ εντός παιδιάς.
Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει έναν αγώνα στον οποίο προηγούνταν κι έδειχνε να ελέγχει καθ’ όλη τη διάρκειά του. Με την ήττα στη Μάλαγα έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση στην 8άδα, ενώ πλέον δείχνει να συμβιβάζεται με την τέταρτη θέση του ομίλου που οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με την Μπαρτσελόνα. Με τόσο μεγάλα λάθη πάντως σε τόσο κρίσιμα σημεία των αγώνων τους, οι πράσινοι δείχνουν πως τα προημιτελικά της διοργάνωσης αποτελούν ταβάνι για τις φετινές τους δυνατότητες. Στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, όπου το επίπεδο των περισσοτέρων ομάδων είναι υψηλό, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται ιδιαίτερα να επικρατήσει, ενώ παραδίδεται εύκολα όταν «στραβώνει» το παιχνίδι. Το γεγονός άλλωστε ότι έχει ρεκόρ 6-4 αλλά υπολείπεται 8 πόντων στη συνολική τους διαφορά επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση. Κρίμα, γιατί χωρίς τις δυο ήττες από Ρεάλ και Μάλαγα που προήλθαν αποκλειστικά από δικά του λάθη, ο Παναθηναϊκός είχε όλα τα φόντα να φτάσει μέχρι και το Final 4 του Λονδίνου.
http://mpalanalyseto.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση