GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα ανανέωσης με πολλούς αποδέκτες έστειλε το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ...

Μήνυμα ανανέωσης με πολλούς αποδέκτες έστειλε το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος. Οι 35άρηδες κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις και πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Ένα βασικό μήνυμα του συνεδρίου ήταν η ανανέωση. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα εποχή πορεύεται με νέα στελέχη, με ανθρώπους που θα δώσουν μια νέα ορμή και μια νέα εικόνα του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του κινήματος, Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος του συνεδρίου, η πλατφόρμα που κατέθεσε ο πρόεδρος του κινήματος Ευ. Βενιζέλος έγινε αποδεκτή, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι που την υποστηρίζουν αριθμούν το 75% των εκλεγμένων μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσδοκά με τον αγώνα του να δικαιωθεί αν η πατρίδα σωθεί» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. «Η άλλη επιλογή είναι να θέλεις να δικαιωθείς αν θα καταστραφεί η πατρίδα και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» προσθέτει.
«Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας. Και ο σκοπός αυτής της περιόδου δεν μπορεί να είναι άλλος» σημειώνει και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Η εκλογή πολλών νέων προσώπων δίνει τη δυνατότητα στον κ. Βενιζέλο, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, να υποστηρίζει ότι από το συντακτικό συνέδριο του κόμματος γεννήθηκε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος « το συνέδριο ξεκαθάρισε το τοπίο, θυμίζω ότι το κεντρικό ζητούμενο ήταν ακριβώς να διατυπώσουμε ένα λόγο καθαρό για τη χώρα, αλλά αυτό είχε ως προϋπόθεση να ξεκαθαρίσουμε τι κάνουμε με την κυβέρνηση. Από χθες το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της διακυβέρνησης της χώρας δεν έχει εσωτερικό ζήτημα… Πρέπει να επικαιροποιηθεί η κυβερνητική συμφωνία γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη η κυβέρνηση να αποκτήσει έναν καλύτερο και πιο σταθερό βηματισμό».
Επίκειται ανασχηματισμός ρωτήσαμε τον κ. Κουκουλόπουλο: «Δεν κρίνεται στον όποιο ανασχηματισμό η λειτουργία της κυβέρνησης αλλά στο πιο καθαρό πολιτικό πλαίσιο ,στην πιο καθαρή πολιτική στόχευση».

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης τονίζει, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το συνέδριο ψήφισε πολύ καθαρά πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναψηφίσει νέα μέτρα, ότι απαιτεί μια επικαιροποιημένη συμφωνία για να γίνει μια καινούργια σχέση με την κυβέρνηση, θα δουλέψει συστηματικά για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς».
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης σημείωσε ότι «το κράτος οφείλει να πάρει τώρα χρήματα από το ΕΣΠΑ και από άλλα προγράμματα και να τα διοχετεύσει τώρα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης».
Ο βουλευτής Τάκης Ρήγας σημείωσε ότι το συνέδριο «έστειλε ένα μήνυμα προς την κοινωνία με την πολιτική απόφαση που ελήφθη: Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένη στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, που την προσδιορίζουν η προσπάθειά μας να βγούμε, πρώτον, από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα μοντέλο βιώσιμης και παραγωγικής ανάπτυξης. Το δεύτερο είναι ότι δηλώθηκε κατηγορηματικά από τον πρόεδρό μας Ευ. Βενιζέλο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το συνέδριο ότι δεν υπάρχει περίπτωση για νέα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα».
Οι γυναίκες υποψήφιες αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν την ποσόστωση του 30%. Από τις 39 που θα συμμετάσχουν στην ΚΕ οι 30 εκλέγονται με τις δικές τους δυνάμεις.

Φρέσκα πρόσωπα

Η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πολύ πιο ενωμένο, πιο δυνατό και κυρίως πιο ανανεωμένο. Η ανανέωση και η αλλαγή είναι όρος πολιτικής επιβίωσης για το χώρο μας, με καινούργια μυαλά και φρέσκα πρόσωπα, για να μπορέσουμε να επαναπροσεγγίσουμε την κοινωνία και αυτό είναι ένα στοίχημα.
Για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κεντροαριστερά και την αριστερά μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης και Κατερίνα Μπατζελή:
«Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοικτή προς κάθε δύναμη προοδευτική και δημοκρατική, δεν σημαίνει ότι απευθύνεται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται κυρίως στη βάση» τονίζει ο Κ. Σκανδαλιδης. «Είμαι θερμός θιασώτης της ενότητας στη βάση με όρους κοινωνίας και συσπείρωσης των δυνάμεων από τα κάτω» προσθέτει.
Η Κατερίνα Μπατζελή σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από το συνέδριο πολύ προβληματισμένο για το μέλλον τόσο το δικό του όσο και για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας , μια κεντροαριστερά που έχει ως βάση τον μεσαίο κοινωνικό χώρο».
Έχουμε ξεχάσει την κοινωνία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης. Να βγούμε προς τα έξω» Όσον αφορά την κυβέρνηση; ρωτάμε. «Από τη στιγμή που βλέπουμε σήμερα να μην γίνονται οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να γίνονται, η κυβέρνηση που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πολλές φορές έχει μια δεξιά ατζέντα, που έχει ξεφύγει από τη συμφωνία με τα κόμματα» προσθέτει ο Γ. Πεταλωτής.
Η μάχη για την ανάδειξη της νέας κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ήταν σκληρή αν κρίνουμε από το γεγονός –όπως κατέγραψε η κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ότι υπήρξαν υποψήφιοι που ζητούσαν ακόμη και από τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου να τους ...ψηφίσει...
«Δεν είμαι σε καμία λίστα, είμαι ελεύθερος, όπως και εσύ...» τόνισε ένας υποψήφιος για την ΚΕ απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση