GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δώστε χρόνο σε Ιρλανδία-Πορτογαλία"

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από τους διεθνείς πιστωτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να προβούν σε επιλογές...

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από τους διεθνείς πιστωτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να προβούν σε επιλογές που θα τους παρέχουν περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσουν τα δάνεια για τη διάσωσή τους.
«Συζητήσαμε το κατά πόσο οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα είναι έτοιμοι κατ' αρχήν να εξετάσουν μια προσαρμογή των ημερομηνιών λήξης για τα διεθνή δάνεια προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, προκειμένου να χαλαρώσουν οι διορίες αποπληρωμής του χρέους των δύο χωρών», αναφέρουν οι υπουργοί.
Ζητούν επίσης από την τρόικα των διεθνών δανειστών να επεξεργαστεί τις καλύτερες επιλογές για τις δύο χώρες σε ότι αφορά στα προγράμματα δανειοδότησης τους.
Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξήραν το Δουβλίνο και τη Λισαβόνα για την «ισχυρή δέσμευσή τους στα αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής τους, τα οποία έχουν ήδη επιτύχει στην αντιμετώπιση προηγούμενων συσσωρευμένων ανισορροπιών», σημειώνουν οι 27 υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Και τα δύο προγράμματα βρίσκονται σε καλό δρόμο και αποδίδουν καλά, παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες», προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση