GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέσα στον Μάρτιο η συμφωνία για την Κύπρο

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τις λεπτομέρειες σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου, αλλά ε...

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τις λεπτομέρειες σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν δεσμευμένοι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ε.Ε. σε δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Reuters πριν από λίγο.
 «Η ανακοίνωση (του Γιούρογκρουπ) θα αναφέρει ότι επίκειται η σύναψη συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου, εν τούτοις δεν υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος» διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα, μέτρα που θα απαιτηθούν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό, υποστήριξε ο ένας από τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις αξιωματούχους, μιλώντας στο πρακτορείο και ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Nωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ , προσερχόμενος στη συνεδρίαση είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι το Γιούρογκρουπ θα καταλήξει μέσα στο Μάρτιο σε συμφωνία για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, που θα αποβλέπει στη σταθεροποίηση της Κύπρου και της Ευρωζώνης συνολικά.
Συγκεκριμένα, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει κυβέρνηση στην Κύπρο με την οποία "θα συνεργαστούμε για να βρούμε μια λύση".
Από την πλευρά του, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν καλωσορίσει την έλευση του νέου υπουργού Οικονομικών της Κύπρου και έχουν εκφράσει την ελπίδα να συνεχιστούν οι συζητήσεις κάτι το οποίο θα γίνει. Αυτή είναι η ημερήσια διάταξη, δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Κύπρο σήμερα, τόνισε. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι στο Γιούρογκρουπ θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Κύπρο, κυρίως για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και για τη διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση