GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μεγάλα οπίσθια... κάνουν καλό στην υγεία

Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν μεγάλα οπίσθια μπορούν να περηφανεύονται για την υγεία τους και την καλή λειτουργία της καρδιάς τ...

Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν μεγάλα οπίσθια μπορούν να περηφανεύονται για την υγεία τους και την καλή λειτουργία της καρδιάς τους!
Αντίθετα, η συγκέντρωση λίπους γύρω από τη μέση σύμφωνα με το radar.gr, μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Στη μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέρεται πως η συσσώρευση του λίπους στα οπίσθια μειώνει τα επίπεδα της λεγόμενης "κακής" χοληστερόλης (LDL) στο αίμα, ενώ από την άλλη αυξάνει την "καλή" χοληστερόλη (HDL).
Η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο "International Journal of Obesity" περιλάμβανε κι ένα επιπλέον εύρημα, καθώς υποστήριζε ότι το λίπος στους γλουτούς μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Το λίπος έρχεται σε "καλή" και σε "κακή" μορφή σύμφωνα με τους ερευνητές που εξηγούν πως επειδή το λίπος γύρω από τα οπίσθια διασπάται πιο αργά σε σχέση με το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, παράγονται λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες, οι χημικές ουσίες δηλαδή που έχουν συνδεθεί με το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και την παχυσαρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση