GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαν: Το φως στο τούνελ είναι πλέον υπαρκτό

Στις θετικές διαπιστώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στην οποία «η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά και δυναμών...

Στις θετικές διαπιστώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στην οποία «η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά και δυναμώνει το φως στην άκρη του τούνελ», αναφέρεται ο Αυστριακός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.
Έχει την εντύπωση πως «στην Ελλάδα, αρχίζοντας από την κυβέρνηση, υπάρχει μια ώθηση, τα πράγματα εξελίσσονται, προχωρούν - έστω και αν απομένουν πολλά να γίνουν - η κατάσταση βελτιώνεται, ακόμη και αν αυτό δεν είναι ήδη αισθητό για τον καθένα, το φως στην άκρη του τούνελ γίνεται ολοένα και περισσότερο και είναι οριστικά πλέον υπαρκτό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιοχάνες Χαν.
Προσθέτει δε, πως υπάρχουν και διατίθενται τα αντίστοιχα μέσα και έγκειται στους ελληνικούς φορείς να τα αξιοποιήσουν, ενώ τώρα, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μπορούν επιτέλους να διατεθούν και πόροι για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε ως εγγυήσεις είτε ως δάνεια.
Από τον ίδιο ζητούνται τελευταία πληροφορίες από πολύ σοβαρούς ξένους επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της παραγωγής τροφίμων, όπου, από την πλευρά του βλέπει ένα μεγάλο δυναμικό, το οποίο υπάρχει, κατά την άποψή του και στον τομέα του τουρισμού.
Απομένουν, σύμφωνα με τον Αυστριακό Επίτροπο, αρκετά που πρέπει ακόμη να γίνουν στη χώρα, σε συνεργασία με τους εταίρους, όμως ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως αυτά θα πετύχουν και στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι σήμερα, πράγμα, πολύ σημαντικό για τους σημερινούς νέους και νέες και για τα μικρά παιδιά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει, όπως λέει, εκείνοι που σήμερα έχουν τις ευθύνες στα χέρια τους να επιδείξουν επιμονή, να δώσουν όσα μπορούν από τον εαυτό τους και οι προσπάθειές τους αυτές σίγουρα θα ανταμειφθούν.
Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, στο ερώτημα για το χρονικό ορίζοντα, απαντά χαριτολογώντας με την επισήμανση, πως το «μαντείο» είναι βέβαια ελληνική έμπνευση, όμως ο ίδιος είναι Αυστριακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση