GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ε.Ε: Απέρριψαν τον προϋπολογισμό

Με εντυπωσιακή πλειοψηφία 506 επί συνόλου 690 ψήφων το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε, όπως αναμενόταν, το πλαίσιο προϋπολογισμού για την περίο...

Με εντυπωσιακή πλειοψηφία 506 επί συνόλου 690 ψήφων το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε, όπως αναμενόταν, το πλαίσιο προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 στην Ε.Ε.
Σε ψήφισμά τους, οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι η αρνητική ψήφος δεν σημαίνει και πλήρη απόρριψη της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους καλούν ωστόσο σε «ευρείας κλίμακας διαπραγματεύσεις». Οι διαβουλεύσεις μάλλον θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι.
Η συμβιβαστική πρόταση, στην οποία είχαν καταλήξει οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής είχε χαρακτηριστεί «προϋπολογισμός λιτότητας», καθώς προβλέπει πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων ύψους 960 δις ευρώ στην περίοδο 2014-2020 (μείωση κατά περίπου 4% σε σχέση με την προηγούμενη επταετία) και μειωμένα κονδύλια για την αγροτική πολιτική και τα διαρθρωτικά ταμεία. Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει σε συνολικές πιστώσεις πληρωμών 908 δισ. ευρώ, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό τις προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και δημιουργώντας έτσι χρηματοδοτικό «κενό» 52 δις στον προϋπολογισμό.
Το Κοινοβούλιο απέρριψε λοιπόν τις προτάσεις των εθνικών κυβερνήσεων για όλους αυτούς τους λόγους και για έναν ακόμη: πολλοί ευρωβουλευτές είχαν την αίσθηση ότι οι εθνικές κυβερνήσεις δεν τους αντιμετώπιζαν «με τον προσήκοντα σεβασμό», θεωρούσαν δηλαδή δεδομένη τη συμφωνία τους σε μία συμφωνία που τους προτάθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση