GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πορεία κατά της βίας και στη μνήμη της αδικοχαμένης Ζωής

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε τέλος στη σιωπή» δεκάδες εκατοντάδες γυναίκες, μέλη γυναικείων οργανώσεων και φεμινιστικών κινημάτων από διά...

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε τέλος στη σιωπή» δεκάδες εκατοντάδες γυναίκες, μέλη γυναικείων οργανώσεων και φεμινιστικών κινημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Η πορεία διαμαρτυρίας ήταν αφιερωμένη στη νεαρή κοπέλα Ζωή Δαλακλίδου, που έχασε τη ζωή της πριν λίγους μήνες, όταν μετά τον άγριο βιασμό της ο δράστης την έκαψε ζωντανή. Οι γυναίκες όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στη σημερινή ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, πέρασαν μπροστά από το σπίτι της άτυχης κοπέλας, αποτείοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατά της Ομοφοβίας Ξάνθης που διοργάνωσαν τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, με δηλώσεις τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους σε όλες τις γυναίκες, που έπεσαν θύματα βιασμού και τόνισαν την ανάγκη η σύγχρονη ελληνική κοινωνία να μην κλείνει υποκριτικά τα μάτια της μπροστά σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση