GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νορβηγία: Απαγόρευσαν στον μακελάρη να παραστεί στην κηδεία

Οι αρχές των νορβηγικών φυλακών απέρριψαν το αίτημα του "μακελάρη της Ούτεγια" Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, να παραστεί στην κηδεί...

Οι αρχές των νορβηγικών φυλακών απέρριψαν το αίτημα του "μακελάρη της Ούτεγια" Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του, ο οποία πέθανε από μακρόχρονη ασθένεια, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.
Ο Μπράιβικ που έχει καταδικαστεί στο ανώτατο όριο ποινής--21 χρόνια κάθειρξης με τη δυνατότητα παράτασης--για τη δολοφονία 77 ανθρώπων στις 22 Ιουλίου του 2011, επικαλέστηκε το δικαίωμά του να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του Βένσε Μπέρινγκ Μπράιβικ, η οποία πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 66 ετών.
Όμως η διεύθυνση της φυλακής Ίλα που βρίσκεται κοντά στο Όσλο, και όπου ο ακροδεξιός εξτρεμιστής εκτίει την ποινή του, αποφάσισε σήμερα να παραμείνει ο κρατούμενος αυτός στο καθεστώς κράτησης κάτω από συνθήκες υψηλής ασφάλειας και απέρριψε το αίτημά του, αναφέρει ο δικηγόρος του Τορντ Γιόρντετ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Βένσε Μπράιβικ είχε αποφύγει κάθε δημοσιότητα μετά το μακελειό που διέπραξε ο γιος του, ηλικίας σήμερα 34, και ήταν πιθανότατα το μέλος της οικογένειας που βρισκόταν πιο κοντά στο δολοφόνο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως την "αχίλλειο πτέρνα" της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση