GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεπαρκές το εισόδημα των Ιταλών

Ανεπαρκές το εισόδημα των Ιταλών Δύο στις τρεις ιταλικές οικογένειες θεωρούν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικ...

Ανεπαρκές το εισόδημα των Ιταλών

Δύο στις τρεις ιταλικές οικογένειες θεωρούν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες, όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.
Το αντίστοιχο ποσοστό το 1990 δεν ξεπερνούσε το 40%. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιταλίας, η οικονομική κρίση πλήττει εντονότερα όσους πολίτες ζουν σε κατοικίες που ενοικιάζουν, είναι εργάτες ή άνεργοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης.
Η κατανάλωση τον Ιανουάριο σημείωσε κάμψη κατά 2,4%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 η μείωση έφτασε το 0,9%, ανέφερε παράλληλα σήμερα ο εμπορικός σύλλογος Confcommercio. Πρόκειται για μείωση στα επίπεδα του 2004, σύμφωνα με τον ίδιο φορέα.
Η μείωση της κατανάλωσης, σύμφωνα με την εμπορική αυτή ένωση, πρόκειται να συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες του 2013, που θεωρείται «μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά».
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης, η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Terna ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012 η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκε κατά 8,1%. Η κάμψη θεωρείται μια ακόμη σαφής ένδειξη της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές οικογένειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση