GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Δεν κυβερνούν μόνοι τους

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση απέστειλε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το...

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση απέστειλε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων για τον σχηματισμό κυβέρνησης ότι: «Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στον Διάβολο. Για μας ήταν ένας ιστορικός συμβιβασμός.
Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά:
- «Tο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία αλλαγής. Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό. Ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια, που μπορεί να αποτελέσει και το σπόρο της ελληνικής Κεντροαριστεράς.
- «Έχουμε αναγνωρίσει τα λάθη μας έχουμε κάνει αυτοκριτική. Άλλο αυτό και άλλο το αυτομαστίγωμα. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Δεν είναι το όνομα και τα σύμβολα που δημιούργησαν το πρόβλημα, είναι οι πολιτικές και οι συμπεριφορές.
Δεν ηττήθηκαν οι αρχές και η ιδεολογία μας το πρόβλημα το είχαν τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την εξουσία. Ταυτιστήκαμε όχι με τις μεγάλες αλλαγές που κάναμε αλλά με τη διαχείριση της κρίσης. Υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, γιατί δεν μας δόθηκε ποτέ ο χρόνος που ζητήσαμε».
- «Σήμερα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την ταυτότητα μας και να απομονώσουμε αυτές τις απόψεις. Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο. Ήταν για μας ένας ιστορικός συμβιβασμός».
- «Δεν ψάχνουμε σε ποια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενταχθούμε, ούτε έχουμε πρόβλημα για το πώς θα μας λένε. Είμαστε οι Έλληνες Σοσιαλιστές, οι Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες».
- «Έχουμε ακούσει πολλά: 18δις ισοδύναμα, άλλο μείγμα πολιτικής, επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία. Άνθρακες ο θησαυρός. Ακύρωση του μνημονίου, αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια τα στελέχη του εγκαταλείπουν σήμερα αυτή τη ρητορική. Έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να δώσουμε λύσεις, να βοηθήσουμε την κοινωνία να αντέξει. Πολλά ακούγονται για τη συμμετοχή μας ή όχι στην Κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά προς τα πού πηγαίνει αυτή η κυβέρνηση. Στηρίζουμε την Κυβέρνηση γιατί στηρίζουμε την Ελλάδα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες εκλογές, χρειάζεται χρόνο, πολιτικό χρόνο. Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ, δεν ταυτιζόμαστε. Μέτωπο και με το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την δήθεν αριστεροσυνη του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάμε όμως τις πόρτες ανοιχτές σε όλους αυτούς τους πολίτες που αναζήτησαν εκεί τις απαντήσεις και δεν τις βρήκαν».
- «Πρέπει να δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους πολίτες. Πως και ποτέ η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας. Γιατί ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα».
- «Χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε το Κράτος Δικαίου και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές λειτουργίες τις κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να λειτουργεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να κυβερνά με τη λογική του Νόμου και της Τάξης. Πρέπει το μήνυμα μας να είναι ισχυρό: Δεν κυβερνούν μόνοι τους. Ας το καταλάβουν. Δεν υλοποιούν το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση