GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φέκτερ: Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές

Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, υποστηρίζει η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Υπάρχει περιθώριο για αλλ...

Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, υποστηρίζει η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.
Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου ώστε να στηριχθούν οι μικροκαταθέτες, υποστήριξε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το συγκεκριμένο θέμα.
"Αυτό που συνέβη το σαββατοκύριακο ήταν μια μεγάλη πτώση της εμπιστοσύνης", πρόσθεσε, μιλώντας σε ένα πάνελ με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την Φέκτερ, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρότειναν να επιβληθεί κλιμακούμενος φόρος από 3,5% έως 12,% στις καταθέσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της κυπριακής οικονομίας. "Όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε (την πρόταση) και, κυρίως, την απέρριψε η ίδια η Κύπρος. Ήθελαν οπωσδήποτε φόρο κάτω του 10% και έτσι προέκυψε αυτός ο μεγάλος εκνευρισμός. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να το ρυθμίσουμε και υπάρχει ακόμη πιθανότητα να κάνουμε κάτι για τους μικροκαταθέτες", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση