GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την κακοκαιρία να πλήττει κυρίως τα ανατολικά, τα νότια και το Αιγαίο με τοπικά ι...

Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την κακοκαιρία να πλήττει κυρίως τα ανατολικά, τα νότια και το Αιγαίο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, βαθμιαία στις Κυκλάδες κι από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. 

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά βροχερός, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά γρήγορα θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 17 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και στα νότια πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και ανατολικά, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση το μεσημέρι στο Σαρωνικό και το βράδυ στο Νότιο Ευβοϊκό. 

Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση του καιρού θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ο καιρός από το μεσημέρι θα παρουσιάσει βελτίωση. ΟΙ άνεμοι σε ενισχυμένοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι έντονα και αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς με εξασθένιση κατά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι 7 έως 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά αναμένεται να είναι ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός τη Δευτέρα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση