GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ για τον νεκρό στη «Χαλκόρ»

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ καταγγέλλει το «νέο εργοδοτικό έγκλημα» όπως το χαρακτηρίζει, που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ, με...

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ καταγγέλλει το «νέο εργοδοτικό έγκλημα» όπως το χαρακτηρίζει, που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη από έκρηξη.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό το νέο εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη από έκρηξη στο χυτήριο του εργοστασίου», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ και συνεχίζει:
«Το σημερινό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως την ίδια στιγμή στο εργοστάσιο ΕΛΒΑΛ, επίσης ιδιοκτησίας Στασινόπουλου όπως και η ΧΑΛΚΟΡ, τραυματίστηκε άλλος ένας εργάτης».
Από τον Περισσό τονίζουν ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Οι εργαζόμενοι της ΧΑΛΚΟΡ, της ΕΛΒΑΛ, σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων της έκρηξης. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα μέτρα ασφαλείας και εργασιακά δικαιώματα. Να αγωνιστούν για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας».
Κλείνοντας, το ΚΚΕ «εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση